Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Puste koncowe tlumiki

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar malpa_tg
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    740i
    Sk±d
    Tarnowskie Góry

Post Puste koncowe tlumiki

Witam, mam pytanie czy przerabial ktos koncowe tlumiki? chce by moje 4.4l bylo troszke bardziej slychac a ze nie chce wrzucac tlumikow sportowych z koncowkami w zderzak... to myslalem by wyciac ori tlumiki, wybebeszyc i spowrotem zalozyc, robil ktos kiedys taka operacje ? pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Pawel'88
    Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    e38 740iL
    Sk±d
    Bia³a Podlaska / Warszawa
    Podepnij siê pod ten temat, który ostatnio by³ toczony - i poczytaj go - bêdziesz mia³ od razu odp ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    brak
    Sk±d
    podkarpacie

doskonaly pomysl. Ch³opaki na dzielni powinni siê w koñcu dowiedzieæ ¿e ty masz przeciez BMW.

Sportowy t³umik, nawet uniwerslany, to nie jest zwyk³a wybebeszona puszka. Jesli chcesz uzyskac efekt dzwiekowy niestety trzeba zainwestowac w odpowiedni tlumik czy nawet caly uklad wydechowy, nawet pod indywidualne zamowienie. Oczywiscie to sa koszta, ale z pustego to i salomon nie naleje. Wybebeszysz puszki i auto bedzie pierdzia³o zamiast basowo buczeæ.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar mcdziubek
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Sk±d
    Windsor and Slough
    Blog
    1
    Ja chetnie bym poczytal ten temat I sie sam rowniez podpial pod. Iego. Jest szansa na link?
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Pawel'88
    Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    e38 740iL
    Sk±d
    Bia³a Podlaska / Warszawa
    o kurcze sorry, z po¶piechu zapomnia³em wkleiæ link, tutaj jest:
    http://7er.pl/showthread.php/34259-U...owe-brzemienie

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar malpa_tg
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    740i
    Sk±d
    Tarnowskie Góry
    dzieki za link :)

no tak zawsze ktos taki jak bmw musi cos glupiego napisac ;) jesli ty cos robisz dla kogos na dzielni a nie dla siebie to bardzo mi cie przykro :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar charzun
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38
    Sk±d
    Wroc³aw
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    doskonaly pomysl. Ch³opaki na dzielni powinni siê w koñcu dowiedzieæ ¿e ty masz przeciez BMW.

Sportowy t³umik, nawet uniwerslany, to nie jest zwyk³a wybebeszona puszka. Jesli chcesz uzyskac efekt dzwiekowy niestety trzeba zainwestowac w odpowiedni tlumik czy nawet caly uklad wydechowy, nawet pod indywidualne zamowienie. Oczywiscie to sa koszta, ale z pustego to i salomon nie naleje. Wybebeszysz puszki i auto bedzie pierdzia³o zamiast basowo buczeæ.
    Nie do konca masz racje. Zwiekszajac otwor wydechu uzyskujesz bardziej basowy wydech. Ja mam puste oryginalne wydechy i zwiekszony otwor koncowy w tlumiku o ok. 10cm kw i bardzo daje niskim basem a na wolnych obrotach duuuuuuzo bardziej slychac bulgot V8. (jak jest otwor wiekszy o ok 15cm kw. to dzwiek jest niesamowity w zakresie 1700 - 2500 obrotow ale niestety jak dla mnie za glosny)
    Jak obejrzales moj filmik ktory udostepnilem w temacie "rasowe brzmienie" i uwazasz ze moj samochod pierdzi to wymien se glosniki ;] (oczywiscie slychac "pierdniecie" w jednym momencie jak dodaje mocno gazu ale tylko dlatego bo telefon nagrywajacy film byl zbyt blisko samochodu)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •