nie koniecznie musza byc pierscienie tlokowe :) pierw zrob probe olejowa . ale zeby zalatwic dol w m30 to juz tzreba byc magikiem albo zrobuc upalarke z 7er
nie koniecznie musza byc pierscienie tlokowe :) pierw zrob probe olejowa . ale zeby zalatwic dol w m30 to juz tzreba byc magikiem albo zrobuc upalarke z 7er
Próba olejowa ma zweryfikować gdzie ucieka ciśnienie.Jeśli wlejesz do cylindra olej i ciśnienie sprężania wzrośnie to masz zużyte pierścienie tłokowe,jeśli nie,zużyte zawory.Lepiej remont,wiesz co masz.Pomiary wykonujesz na rozgrzanym silniku.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
no rozgrzanym przyjacielu po dluzszej trasie....no ale roznica miedzy jednym a drugim to 2 bary wedlug mnie to duzo :(
poprzedni wlasciciele to pewnie ja dojezdzali na maksa..bo sporo przy zawisie sie narobilem do tego jedynka wyskakiwala wiec na mysl przychodzi jedno ze pilowana byla na jedynce oporowo.....chce sobie ja zrobic jak nalezy wiec musze zbierac fundusze ale chetnie bym wlozyl 3.5
przy probie olejowej z racji wlanego oleju zwiekszy sie cisnienie niezaleznie czy pierscienie sa zajechane czy nie. To jakis kumunistyczny wymysl ktory sie nie sprawdza.
Teraz pytnie : kto widzial m30 z pierscieniami do wymiany? chodzi o takie przez ktore silnik dymi,pobiera olej albo nie ma kompresji. Ja jeszcze o czyms takim spowodowanym eksploatacja nie slyszalem, a rozebralem tych silnikow "kilka".
wiec jak kolego mowisz to glowica do roboty???????????co do oleju to ubywa napewno....bede dzis u znajomego dokladniej zbadamy co sie dzieje bo nie chce sie pchac w niepotrzebe koszta.........![]()
Głowica i tak do ściągnięcia,jak zdejmiecie będziecie już wiedzieć co dalej robić.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
oddaj glowice na testy i zobaczysz czy nie jest peknieta u mnie byly dwa peknicia wsadzilem druga porobilem cala i nie zaluje przynajmniej wiem co mam , a nie potzrebne koszta zrobisz wtedy gdy kupisz drugi silnik i wsadzisz na farta