Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
doskonaly pomysl. Chłopaki na dzielni powinni się w końcu dowiedzieć że ty masz przeciez BMW.

Sportowy tłumik, nawet uniwerslany, to nie jest zwykła wybebeszona puszka. Jesli chcesz uzyskac efekt dzwiekowy niestety trzeba zainwestowac w odpowiedni tlumik czy nawet caly uklad wydechowy, nawet pod indywidualne zamowienie. Oczywiscie to sa koszta, ale z pustego to i salomon nie naleje. Wybebeszysz puszki i auto bedzie pierdziało zamiast basowo buczeć.
Nie do konca masz racje. Zwiekszajac otwor wydechu uzyskujesz bardziej basowy wydech. Ja mam puste oryginalne wydechy i zwiekszony otwor koncowy w tlumiku o ok. 10cm kw i bardzo daje niskim basem a na wolnych obrotach duuuuuuzo bardziej slychac bulgot V8. (jak jest otwor wiekszy o ok 15cm kw. to dzwiek jest niesamowity w zakresie 1700 - 2500 obrotow ale niestety jak dla mnie za glosny)
Jak obejrzales moj filmik ktory udostepnilem w temacie "rasowe brzmienie" i uwazasz ze moj samochod pierdzi to wymien se glosniki ;] (oczywiscie slychac "pierdniecie" w jednym momencie jak dodaje mocno gazu ale tylko dlatego bo telefon nagrywajacy film byl zbyt blisko samochodu)