[mechanika] Zamarznięty zamek czy to możliwe??

Wątek: [mechanika] Zamarznięty zamek czy to możliwe??

1. dowojciak powiedział/a:

[mechanika] Zamarznięty zamek czy to możliwe??

Witam.

Przyszła zima a z nia nowe problemy :/. Wczoraj otworzylem samochód i niestety juz nie dało sie zamknąć. Zamek nie zatrzaskuje sie :(, wiec docislem drzwi i zamklem centralny, drzwi byly zamkniete tak jakby na jeden zamek. Dzisiaj otworzylem z centralnego ale drzwi nie otworze cos sie zatrzasło, zauwazylem ze dzieje sie tak przy niskiej temperaturze. Czy mozliwe ze dostala sie tam woda i zamek przymarza??? Jaja są tylko z drzwiami od Kierowcy:(:(
    Only 7er
    Tylny Napęd Jest Jak Seks - Po Co Jezdzic Na Recznym Jak Mozna Dac W Piz..e :D

2. cartonik powiedział/a:
    Przed chwila przerabilem to z kolega w E30 turing z tylnymi dzwiami nie chcialy sie zamknać zawsze wożę przy sobie taki płyn do zamków Nazwa SONAX bardzo dobry nie jest nabity jak spray tylko plynny jak olej. nalałem spora ilość do zamka minuta dzwi sie zamykaja spróbuj :)

3. dowojciak powiedział/a:
    Dzieki jutro jade po ten preparat ale mam to wtrysnąć tam gdzie wkladka (tzn gdzie sie kluczyk wklada bo jak narazie nie otworze drzwi)
    Only 7er

4. cartonik powiedział/a:
    masz to tam wlać do zamka i również tam gdzie sie dzwi zatrzaskują na rygiel. Napewno pomoże.

5. dowojciak powiedział/a:
    Super Dzieki za pomoc :) bo auto uziemione :/ hehehehhe
    Only 7er

6. cartonik powiedział/a:
    ja zawsze przed sniegiem i mrozem staram sie psiknać w zamki różnie to bywa, dla tego ten plyn mam zawsze przy sobie. Pozdrawiam

7. Awatar ADASIO

ADASIO powiedział/a:
    tak sie czesto zima dzieje jak cos to klima na max pare minut i zazwyczaj puszcza jesli to to
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

8. Awatar EVAN

EVAN powiedział/a:
    Ja dzisiaj to samo przerabiałem ;)
    Ale 2 minuty mocnego nawiewu i zamek się odblokowuje.
    Ale też popróbuje z tym preparatem
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

9. AREK 735 powiedział/a:
    witam.a myslale ze tylko umnie jest ten problem.pare minut nawiewu i jest ok.ale tez sprobuje z tym plynem.pozdrawiam.

10. Awatar Jey

Jey powiedział/a:
    Ja też zdecydowanie mogę polecić preparat sonax. Stosowałem go do zamków, kłódek itp i zawsze się sprawdzał.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330