@ Riki
Pierwsza wymiana po 120 tys. i każda następna po 60 tys. - to jest zalecenie producenta.
Jezeli tak ostro eksploatujesz auto to i olej w skrzyni straci po 50 tys. swoje właściwości.
Temperatura oleju w skrzyni dochodzi nawet do 100 stopni ...
@ Riki
Pierwsza wymiana po 120 tys. i każda następna po 60 tys. - to jest zalecenie producenta.
Jezeli tak ostro eksploatujesz auto to i olej w skrzyni straci po 50 tys. swoje właściwości.
Temperatura oleju w skrzyni dochodzi nawet do 100 stopni ...
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Sebek :
Bo ja mam auto do jeżdzenia , a nie oglądania . Dlatego czasem coś się zepsuje . Ale wole żeby się psuło i wiem ,że mam na nowe wymienione i być pewnym ,że przez jakiś czas bedzie działać niż poźniej gdzies na trasie być zaskoczonym.
MISIEK :
I jak tam? Wiemy juz cos?
Jutro odstawiam auto do naprawy,jak tylko będzie gotowe dam znać co i jak ;)
Witam.
Auto po wymianie sprzęgła hydro-kinetycznego... wszystkie objawy zginęły , nawet lepiej biegi zmienia :D Chciałem regenerować konwerter (koszt 1150zł) ale załatwiliśmy nowy oryginalny ZF za 1650zł więc wymieniliśmy na nowy i jest bajka ;) pozdrawiam
Czyli miałem nosa ,że to konwerter . Dobrze ,że wymieniłeś na nowy i teraz śmiga elegancko . Oby jak najdłużej
Czyli ile Cie wyszlo suma sumarum wszystko razem?
Powiem Ci tak.Ja wymieniałem niedawno olej i miskę (przejechałem na nim kilkaset km) więc przy wymianie konwertera płaciłem tylko za konwerter 1650zł ,robocizna 500zł i olej bo trzeba było zrobić dolewke ( coś ponad 100zł). Wyszedłem na tym troche gorzej bo dwa razy musiałem płacić robocizne (najpierw przy wymianie oleju później wymiana konwertera). Jabyś u siebie zrobił wszystko za jednym razem (olej,miska,konwerter) to przy regeneracji konwertera zmieściłbyś się w 3000zł przy wymianie na nowy kilkaset zł więcej.
W zyciu nie pojde do ASO.
Ostatnio olej sprawdzalem w skrzyni to byl w ladnym stanie, zostal wymieniany ok. 20tys km temu i teraz zastanawiam sie czy nie sciagnac skrzyni, zregenerowac konwerter, wlec olej na ktorym aktualnie jezdzi i poskladac wszystko... Po co mam placic za cos 1500zl co niedawno zostalo juz wymienione a zaleca sie wymiane co ok. 60tys km wiec dopiero 1/3 przejechalem z tego.