Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Long czy "nieLong" ?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    ----
    Tak się składa, że nie interesuje mnie żaden VAN tylko E32. Dziękuję koledzy za zainteresowanie tematem :) Ogólnie trochę zaskoczyliście mnie i lekko zaniepokoiliście tym miejscem z tyłu. Myślałem, że w 7er to już jest na prawdę bardzo wygodnie i w krótkiej wersji. Sam mam 193cm wzrostu i nie sądzę żeby ktoś za mną narzekał na ciasnotę w siódemce ponieważ nie lubię być mega daleko od kierownicy, jednak myślałem że miejsca z tyłu będzie znacznie więcej niż np we wspomnianym passacie B5..

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Bocian, tak naprawdę najistotniejsze jest to co wymienił szalony:

Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Najbardziej istotne jest to że w wersji przedłużanej, przy prawie całkowicie cofniętych fotelach przednich,(...) wstawiony do tyłu fotelik nie powoduje że dziecko zapiera się nogami o oparcie fotela. Pod tymi względami z wersją przedłużaną nie wygra nic.
    Z autopsji wiem, że w wersji krótkiej, nawet bez maksymalnego cofnięcia przedniego fotela, moja córka butami do oparcie sięgała, więc jeśli masz lub planujesz mieć dziecko to sprawa prosta. Ewentualnie można tym przednim oparciem trochę uciec do przodu. Dwaj tylni pasażerowie nigdy nie będą zawiedzeni komfortem podróży, nawet w wersji krótkiej. Chyba że byliby wyjątkowo wysocy lub otyli... ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Dodam do tematu, że miałem wersję krótką, ale jeździłem też langiem E32 i moje spostrzeżenie jest takie, że jak lubisz przycisnąć, bierz krótką. Długa kiepsko się prowadzi w zakręcie. Przynajmniej ta, którą jeździłem wyraźnie dawała odczuć mniejszą sztywność nadwozia ( co pewnie w leciwym aucie będzie oznaczać więcej korozji) od mojej i była dość nieprzewidywalna w bocznym poślizgu. Trzeba też zwrócić uwagę na większą masę longa, a więc i deko większe spalanie i mniejszą dynamikę. Nie wiem, czy te, z mojego punktu widzenia, wady mogą być zrekompensowane tylko przez większą o 14 cm ilość miejsca na nogi pasażera.

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53

Cytat Zamieszczone przez chytrusek Zobacz posta
    Długa kiepsko się prowadzi w zakręcie. Przynajmniej ta, którą jeździłem wyraźnie dawała odczuć mniejszą sztywność nadwozia ( co pewnie w leciwym aucie będzie oznaczać więcej korozji) ..... większą masę longa, a więc i deko większe spalanie i mniejszą dynamikę.

co ty pierdzielisz????

BMW
    e38 740 M62B44
    Masz wątpliwości co do lepszego prowadzenia krótszego auta w zakręcie, czy może większej masy ? Sprecyzuj i podaj kontrargumenty.
    Jak napisałem, miałem wersję krótką, ale miałem możliwość wiele razy porównać z identycznie wyposażoną wersją lang, bo posiadał ją mój przyjaciel.
    Porównanie robiliśmy na tych samych trasach między Krasnymstawem, a Gorzkowem (jeśli znasz tą trasę ;-) ) i w mieście, więc wiem, co mówię.

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    a ja powiem tak z obserwacji tego co się dzieje na portalach aukcyjnych kupić ładne e32 za nie duże pieniądze to sztuka , a jeśli chcesz longa to jeszcze większe wyzwanie . jeśli nie masz ciśnienia to obserwuj na bieżąco portale ogłoszeniowe i wypatruj odpowiedniej sztuki dla siebie

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bmw 740
    Cytat Zamieszczone przez chytrusek Zobacz posta
    Dodam do tematu, że miałem wersję krótką, ale jeździłem też langiem E32 i moje spostrzeżenie jest takie, że jak lubisz przycisnąć, bierz krótką. Długa kiepsko się prowadzi w zakręcie. Przynajmniej ta, którą jeździłem wyraźnie dawała odczuć mniejszą sztywność nadwozia ( co pewnie w leciwym aucie będzie oznaczać więcej korozji) od mojej i była dość nieprzewidywalna w bocznym poślizgu. Trzeba też zwrócić uwagę na większą masę longa, a więc i deko większe spalanie i mniejszą dynamikę. Nie wiem, czy te, z mojego punktu widzenia, wady mogą być zrekompensowane tylko przez większą o 14 cm ilość miejsca na nogi pasażera.
    Zgadzam się w 100%
    Zawsze coś kosztem czegoś, wszystko jest dla ludzi i zależy co kto oczekuje.

Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL
    Cytat Zamieszczone przez BMW MANIA Zobacz posta
    Według mnie,ale zaznaczam,że to moje zdanie wersja L jest "zwykłemu użytkownikowi nie potrzebna-co zwykła 7 nie wystarcza?
    Każde BMW serii 7 to limuzyna super wygodna i komfortowa.

A jak komuś zależy naprawdę na wygodzie i przestrzeni to prawie każdy VAN jest dużo większy!!

Po pierwsze mając stadko szkodników z tyłu te 11,4 cm robi różnicę i jest całkowicie wykorzystywane a jak mówi logika, skoro jest wykorzystywane to znaczy, że jest potrzebne, po drugie nie każdy chce vana a lubi mieć dużo miejsca na nogi, po trzecie w vanie nie ma tyle miejsca co w longu z tyłu :P
    Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...

Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    11,4cm? Ja myślałem, że 20 centów.

BMW
    e38 740 M62B44
    Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    11,4cm? Ja myślałem, że 20 centów.
    Różnie źródła podają. Ja wyczytałem, że jest 14 cm dł. całkowitej auta. Raczej nigdzie nie było, że 20.