Hm. Numerek pompy nie jest przekreślony. To w takim razie mam webasto ? nie widziałem :P nie powinienem mieć od niego jakiegoś pilota? :(
Hm. Numerek pompy nie jest przekreślony. To w takim razie mam webasto ? nie widziałem :P nie powinienem mieć od niego jakiegoś pilota? :(
Sprawdz czy masz samo dogrzewanie silnika ,czy ogrzewanie postojowe. Sprawdz co pisze w menu na ekranie. Ja mam w swojej pilota i mam ogrzewanie postojowe i dogrzewanie.
Każde mają webasto - możesz sobie doprogramować do postojowego np na ustawiony czas lub dokupić piloty
Panowie Wasza wiedza mi imponuje :)
Wcześniej miałem 95 rok 740 i takich rarytasów nie było... rzeczywiscie chyba cos mialem takiego do programowania godziny na ekraniku (4:3). I przy kielichu od kierowcy tez widzialem jakas wlepke "webasto" ale olalem temat. Nie mialem czasu jeszcze wszystkiego rozkminić w niej...
Wstępna diagnoza - nie doplywa paliwo - któraś z pompek - czyli chyba bez tragedii się obędzie :)
Jeszcze raz dzięki! Będę informował co i jak dalej...
Kolega napisał:
"...pytanie bardziej o miejsce gdzie ją wstawić bo na dieslach słabo się znam a różne fora bmw mówią mnóstwo rzeczy i głównie dotyczy to 530D...."
Więc myślę że dlatego to nie maiło sensu.
Ale diagnozy prawie się sprawdziły!
Oczywiście filtr paliwa przy okazji niech mechanior wymieni i zrobi porządek z tym "niedopływającym paliwem".
Sam na deszczu z głową pod maską niewiele byś zrobił z naszymi radami ale za to lepiej będziesz gadał z mechanikiem.
Nie no wiadomo ze jak pytałem gdzie ją wstawić to z myślą o tym że sam na deszczu raczej nie bede przy tym grzebał, ale wszystkie Wasze wskazówki pozwalają później mieć obraz sytuacji i ominąć ewentualne niepotrzebne koszta, próby naciągania itp...
Diagnozy niemal wszystkie poprawne wiec powinno być ok, dziś po południu powinna być fura do odebrania bo zawiozłem jeszcze filtry.
Sprawa załatwiona, wymieniona pompka - 200zł, dolane paliwo - 50zł, podobno zaciął się jeden pływak przy okazji - robocizna 100zł
Jestem bardzo zadowolony, bmw działa :)
Do sprawdzenia w niedalekiej przyszłości wtryski oraz turbiny bo troche ciezko odpala (nie mam niestety porównania ale mam nadzieję że pomoże mi w tym kolega borowik) oraz troche dymię przy obciążeniu.
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki
Przyjedz na spota w marcu to sobie porównasz na żywo przyjeżdżają dwie sztuki na stałe (Yaro i Borowik)
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.