ja bym obstawial na pierscienie centrujace bo jak masz felgi z 5 seri jest otwor 74 a w 7 jest 72 ja mialem tak samo dragnia przy predkosciach jak u ciebie . zaczal bym od pierscieni bo sa tanie i latwe do zdiagnozowania a potem jak koledzy pisza podpora walu
Wez auto na podnosnik wsadz kogos do srodka niech wlaczy na D i rozpedzi auto do predkosci takiej zeby trzasła buda , stań pod autem i obejrzyj czy bije wał , jak nie bije to cos z kołami , pewnie pierścienie ,a mianowicie ich brak. Ale dla mnie to co piszesz to podpora wału jest wywalona
GDzie te pierścienie centrujące ?
Koła mam ori bmw teraz 18.. dystanse przód i tył, przód do wymiany bo popękane, mam juz, tylko czasu brak na zmiane ...
tu masz pierscieni gdzie montujesz http://img577.imageshack.us/img577/7669/zea9.jpg
Podporę wału zdiagnozuj tak: rozpędź auto do 70-80km/h i gwałtownie puść pedał gazu i słuchaj uważnie. Jak coś się odezwie to to będzie to. Jeśli nie to raczej co innego jest winowajcą.
w ogóle to są delikatne drgania. Ale zobaczę zaraz
nic się nie dzieje. Rozpędziłem i auto po puszczniu gazu powoli zaczyna zwalniać, żadnych szarpnięć, żadnych stuków NIC...
Myślę że podpora wały na każdym biegu i przy różnych prędkościach mogła dawać oznaki...
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 12-02-2014 o 00:32