Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Delikatne drgania

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    No u mnie podpore widać ewidentnie że do wymiany wiec nie zaszkodzi...
    Co za niespodzianka

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    No jednak podpora okazała sie idealna (źle patrzyliśmy).. nadal drga, raz bardziej to czuje na kierownicy raz na tyłku hmm wrr

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65

Odświeżę temat. U mnie również czuć drgania to na kierownicy przy prędkości 70-80 km/h to na podłodze i kierownicy przy prędkościach 100-110 km/h. Opony zmieniane lato - zima prostowana felga i dalej to samo. Byłem wstępnie na sprawdzeniu zawieszenia i mam zużyte tuleje metalowo - gumowe na tych krzywych wahaczach zarówno z jednej jak i drugiej strony. Jeszcze dodatkowo jestem umówiony na środę po świętach na sprawdzenie elementów gumowych wału. Tak ogólnie bardzo denerwująca sprawa może udało się Aldikowi jakoś zaradzić i napisze co było przyczyną problemu...
    Ostatnio edytowane przez adrianno ; 17-04-2014 o 12:18

Początkujący Użytkownik Awatar Mateusz_S
    BMW
    730d E65

To są wahacze górne. Wymień je w całości. Ja wymieniłem po zimie na Lemfordery i jest super. Poprzednie zamienniki wytrzymały tylko 13.500 km (9 m-cy). Ale drgania to raczej nie od wahaczy... Ja poszedłbym na porządne wyważenie felg i profesjonalne ułożenie opony względem felgi. Jak jeździłeś zimę na felgach 19" to na pewno są krzywe jak mur chiński ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Właśnie felgi były sprawdzone i jedna poszła do prostowania. Reszta w normie. A drgania dalej występują. Jeżeli chodzi o wyważenie to u mnie w mieście 100% warsztatów zakłada oponę na felgę ,wyważa koło ( jak jest 90 gram to przyklejają 90 gram) i ma być dobrze. Nikt się z tym nie pieści.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Witam. Na chwilę obecną jestem po wstępnej jeżdzie próbnej z szefem m-auto w Katowicach. Sprawa jest taka, że przy prędkościach 80-90 km/h występują lekkie drgania na kierownicy natomiast gorzej jest przy prędkości 110 km/h kiedy wyrażnie odczuwalne bicie w nogi uprzyjemnia jazdę. Taki masaż stóp. Po dłuższym namyśle Pan poinformował mnie że to może być wina kończącego się konwertera skrzyni, natomiast zanim przejdziemy do rozbiórki skrzyni musimy dokładnie sprawdzić zawieszenie i układ napędowy. W zawieszeniu wyszły dotychczas zużyte tuleje wahaczy górnych po obu stronach. Wał napędowy zostanie sprawdzony po świętach bo trzeba zrzucić wydech. Dodatkowo dostrzegliśmy naciętą oponę przednią (zresztą i tak były już prawie łyse) więc przednie opony poszły do wymiany. Po wymianie opon efekt niestety ten sam. Bardzo niepokoi mnie wymiana tego konwertera więc poczytałem w necie o objawach zużycia sprzęgła hydrokinetycznego i faktycznie jednym ze skutków jest bicie... Co o tym sądzicie forumowicze użytkownicy naszych bmw 7 ????

Zaawansowany Użytkownik Awatar royal
    BMW
    BYLO e39 540i E38 740i E46 330Ci JEST E65 745i
    Jedz ze wspomniana predkosci drgan czyli te 110km/h i wrzuc N wykluczysz czaly naped wtedy i niech nawet nie znajdzie sie ktos kto napisze ze taka czynnosc jest niemozliwa i tego sie nie robi bo skrzynie ZF znam od podszewki i to najnormalniejszy automat w ktorym mozna dawac luz w czasie biegu ale oczywiscie jak juz dasz luz to jedz na nim az sie zatrzymasz i dopiero podem wrzuc D
    ...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728 lift ,e53 X5,e65 750i, e66 750li
    To ja się podepnę pod temat czy objawem zużycia sprzęgła hydrokinetyczneg może być objaw drgań ale po ściągnięciu nogi z gazu tak powyżej 130 km ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar royal
    BMW
    BYLO e39 540i E38 740i E46 330Ci JEST E65 745i
    sprawdzil bym najpierw wal a dokladniej jego przeguby oczywiscie wykluczam juz luzy na tylnym zawieszeniu:)
    ...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728 lift ,e53 X5,e65 750i, e66 750li
    Wał sprawdzony złącze elastyczne przy skrzyni było wybite po wymianie na nowe ori miesiąc było ok a teraz powróciło delikatniej ale coś drga po odpuszczeniu gazu.Zawieszenie ok