Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: BMW E32 750 Przewód jednopinowy przy wtryskiwaczach

Początkujący Użytkownik Awatar pietras244
    BMW
    e30, e28, e32, e46
    walcze z tym juz pare dobrych miesiecy,,,i przez to nawet nie moge spac,,,wczoraj sinik zaczal juz jakby gadac,,,,,mhh wpadlem nawet na genialny pomysl jak rozwiazac sprawe przepustnic,moze ktos doradzi....

czy od silnika m30 czasem nie podejda pod kolektor do m70 ? myslalem o zalozeniu dwoch, i rozprowadzeniu gazu - linka-ciegna, zastanawia mnei tylko jak ogarnac tylko czujnik polozenia przepustnicy...ale raczej zostane przy eml,,,musze chyba juz wymienic jedna przepustnice

ilosc przerobek w e30 - masakra , chc dzisiaj zupelnie bym zaczal robic co innego.....szczerze to latwiej wykonac trike z m70b50 niz wsadzic go do e30, montaz kazdej czesci ,,,sprawia problem, przerobke itd,,,

dzis wkleje parez zdjec,,,a wogole,,,,to np na rzecz montazu chlodnicy z 7 musialem zrezygnowac z dugiego swiatla ;-) ale i tak jestem kozak bo .....zostawilem visco ;-) Panie moderatorze,,,gdzie mam wstawic swoj temat m70b50w e30? w jakiej kat?
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 12-02-2014 o 10:41 Powód: Edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim ;)

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93

Trochę mnie dziwi aż tak duży zakres prac, w necie wydaje się to w miarę zgrabne, pakują wszystko razem z chłodnicą, ale chłodzoną wentylatorami od klimatyzacji od mercedesa od zewnętrznej strony, takie setupy widziałem.

Z tego co opisujesz sprawa wygląda na niesprawną przepustnicę, można ją przez nieuwagę złożyć tak, że szczotki się zawieszają i nie dotykają komutatora, sprawdź to, czy mierzyłeś rezystację wirnika po złożeniu?

Jeżeli jedna działa to druga też będzie, więc ja bym z EML nie ryzgnował tylko dlatego, że jednak nie działa.

Jaką planujesz skrzynię, sprzęgło i dyferencjał?

Jakbyś potrzebował to czujnik położenia przepustnicy jest w niej zintegrowany, jak rozbierałeś do rosołu to widziałeś ślimak potencjometra, warto tą ścieżkę wyczyścić i dogiąć blaszki suwaka.

PS: Możesz edytować stare posty, nie musisz pisać jednego pod drugim.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 12-02-2014 o 09:55
    pozdrawiam Bartek

BMW
    e30, e28, e32, e46
    ja juz mam to zlozone postawilem na moscik 4,10, jest t an aftomacie
    mam to skocznone,,tylko cos mi nie zaczelo trybic dam jakies fotki

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38,e36
    fajne, cofales silnik do tylu chociaz troche?

jakbys potrzebowal pomocy z elektryki to pisz.

BMW
    e30, e28, e32, e46
    do tylu mocno szedl,,,,nawet beleczke musialem z upgrade' owac, ,,,na wlasny pomysl...masakra.jest :-)a elektryka mam powazne klopoty ale ograniam,,,,zaraz jak i co napisze na priv , dziekuje

Zaawansowany Użytkownik Awatar luki730i
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05

Cytat Zamieszczone przez pietras244 Zobacz posta
    witam zamontowałem serce v12 z 1989r do innego bmw, ostatecznie mam instalacje elektryczna z 1991 roku (nowszy typ komputerow) musialem zmienic bo stara byla lekko okopcona ;-) po wymianie instalacji ku mojemu zaskczeniu, zostal dodatkow jeden przewd i nei bardzo mam pomysl aby gdzies go podlaczyc...moze ktos wie gdzie powinien isc i czemu sluzy ?

zobacz dokladnie pozycje nr.20

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di...2/kL/sA#part20

BMW
    e30, e28, e32, e46
    i mnie klego zakoczyles....

BMW
    e30, e28, e32, e46
    temat aktualny- podpowiadam ze przewod ten odchodzi od wiazki przepustnicy - jest to jakis plusik co ciekawe umiejscowionyt jest w gumie - peszlu od jednej z przepustnic, pzdrawiam

Zaawansowany Użytkownik Awatar luki730i
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    Cytat Zamieszczone przez pietras244 Zobacz posta
    temat aktualny- podpowiadam ze przewod ten odchodzi od wiazki przepustnicy - jest to jakis plusik co ciekawe umiejscowionyt jest w gumie - peszlu od jednej z przepustnic, pzdrawiam
    myślałem ze po wcześniejszej mojej odp. zrozumiesz.
    jest to przewód wzbudzenia dodatkowego alternatora. czyli drugiego. były takie wersje