Jakie macie twarde wêzê od ch³odnicy?
jaki¶ czas temu wymienia³em termostat w aucie u ASO Smorawiñskiego w poznaniu.
Po wymianie ¶mierdzia³o w aucie p³ynem ch³odz±cym,(ok gdzie¶ sie rozla³o itd)
po tygodniu sprawdzam poziom i by³ ok. po 3 dniach nadal ¶mierdzia³o p³ynem, wiec zagl±dam w zbiorniczek na ch³odnicy (przeprofilowanie) mokre odkrêcam korek,ale pe³en stan....
po przejechaniu 300km sprawdzam ponownie p³yn i p³ywaka nie widaæ! Wiec dola³em oko³o 1litra.(takie opó¼nione odpowietrzanie na forum by³o opisane wiec normalne, niby)
teraz do puenty:
wiec ogrzewanie w kabinie ustawione na 32*C a leci letnie powietrze :( (temperatura silnika równo p³owa skali)
wêzê id±ce do ch³odnicy s± twarde,lecz nie jak kamieñ ale twarde mocno... (p³yn sie rozszerza, zwiêksza objêto¶æ jak sie nagrzeje wiec ok, ale nie wiem czy a¿ tak! wiec moje pytanie jak u was z tym ci¶nieniem w wê¿ach?
czy u was w 750 e38 leci gor±ce powietrze? czy letnie? i co mo¿e byæ nie tak?
dzisiaj zrobi³em trasê 100km i po drodze (dziewczyna prowadzi³a, wiec sie skupia³em na tych pierdo³ach) wiec co jaki¶ czas ¶mierdzia³o "pachnia³o" p³ynem przez jaki¶ minute potem 10-15 minut bezwonne powietrze i znowu p³ynem ¶mierdzia³o przez chwile... dodam ze nie mia³o to zale¿no¶ci od dodawania gazu czy prêdko¶ci.... zupe³nie niezale¿nie.. co mo¿e byæ?
mam nadzieje ze w miarê zrozumiale to uj±³em :)
pozdrawiam i prosi³ bym o opinie kolegw co smigaja e38 750i
Piotr Poznañ

) wiec co jaki¶ czas ¶mierdzia³o "pachnia³o" p³ynem przez jaki¶ minute potem 10-15 minut bezwonne powietrze i znowu p³ynem ¶mierdzia³o przez chwile... dodam ze nie mia³o to zale¿no¶ci od dodawania gazu czy prêdko¶ci.... zupe³nie niezale¿nie.. co mo¿e byæ?
Odpowiedz z cytatem
poczytaj forum by³o kilka tematów bardzo podobnych jak nie takich samych