Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: [ elektryka] komunikaty komputera

[ elektryka] komunikaty komputera

Witam! Jeden problem rozwiazalem takze teraz drugi trzeba poruszyc. Komunikaty komputera. Pokolei:

1. brak plyny chlodzacego - stan faktyczny, odkrecam zbiorniczek jest prawie max
    2. przeplaona zarowka swiatla stopu - zarowki sprawne wszystkie
    3. przepalona zarowka swiatla przeciwmgienlego (nie wiem czy przod czy tyl) zarowki sprawne
    4. brak plyny do spryskiwacza - max zalane

To chyba wszystko. Co zrobic? gdzie sa czujniki? od czego zaczac? czujniki nowe czy uzywane kupowac? HELP !!! bo co odpalam woz to slysze PIIIIIIII i za chwile PIIIIII znow. komputer piszczy i wyskakuj komuniakty. Strasznie irytujace!!! Pozdrawiam i czekam na pomoc. Z gory dzieki

Re: komunikaty komputera

Cytat Zamieszczone przez adam.waszczyszyn
    Witam! Jeden problem rozwiazalem takze teraz drugi trzeba poruszyc. Komunikaty komputera. Pokolei:

1. brak plyny chlodzacego - stan faktyczny, odkrecam zbiorniczek jest prawie max
    2. przeplaona zarowka swiatla stopu - zarowki sprawne wszystkie
    3. przepalona zarowka swiatla przeciwmgienlego (nie wiem czy przod czy tyl) zarowki sprawne
    4. brak plyny do spryskiwacza - max zalane

To chyba wszystko. Co zrobic? gdzie sa czujniki? od czego zaczac? czujniki nowe czy uzywane kupowac? HELP !!! bo co odpalam woz to slysze PIIIIIIII i za chwile PIIIIII znow. komputer piszczy i wyskakuj komuniakty. Strasznie irytujace!!! Pozdrawiam i czekam na pomoc. Z gory dzieki
    ad 1. Czujnik jest w zbiorniczku wyrównawczym, jesli siê nie mylê, wkrêcony od do³u. Test najprostszy - zewrzeæ styki wtyczki czujnika i obserwowaæ, czy komunikat jest czy go nie ma.
    ad 2, 3. Warto sprawdziæ stan styków ¿arówek, bo za¶niedzia³e styki te¿ mog± powodowaæ b³êdy, choæ ¿arówki s± sprawne.
    ad 4. Czujnik w zbiorniku p³ynu - trzeba demontowaæ zakole plastikowe, ¿eby stwierdziæ usterkê.

Vip Vip Awatar FuBu
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Sk±d
    Jaworzno [PL] / Peterborough [UK]
    Blog
    3

przeplaona zarowka swiatla stopu - zarowki sprawne wszystkie
    u mnie ten sam problem , chocia¿ ¶wiat³a STOP ¶wiec± :/ ? co moze byc przyczyn± wyskakiwania tego blêdu ?

Napewno to trzeba jak Sylwek napisa³ psprawdziæ styki w gniazdach ¿arówek i przeczy¶ciæ. Mia³em to samo w starych lampach. Przeczy¶ci³em styki, wymieni³em ¿arówki i przesz³o ;)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Cytat Zamieszczone przez FuBu

u mnie ten sam problem , chocia¿ ¶wiat³a STOP ¶wiec± :/ ? co moze byc przyczyn± wyskakiwania tego blêdu ?
    Jest jeszcze mo¿liwo¶æ taka, ¿e kto¶ zmienia³ modu³ LCM. I teraz, je¶li nie posiadasz trzeciego ¶wiat³a STOP, a LCM mia³ to wprogramowane, to te¿ bêdzie taki objaw.

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Cytat Zamieszczone przez FuBu

Jest jeszcze mo¿liwo¶æ taka, ¿e kto¶ zmienia³ modu³ LCM. I teraz, je¶li nie posiadasz trzeciego ¶wiat³a STOP, a LCM mia³ to wprogramowane, to te¿ bêdzie taki objaw.
    Znam to z autopsji :D :D :D :D
    Cеребряный бумер

20'' inch ALPINA Wheels

Moje Przywitaj sie ;D http://7er.pl/showthread.php/2460-e3...ighlight=Witam

Vip Vip
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    E38- 740D 1999r.p.
    Sk±d
    62-872 Godziesze
    Co do lamp i przepalonych ¿arówek: u mnie dostawa³a siê wilgoæ i po odkrêceniu i wyci±gniêciu lampy okaza³o siê ¿e p³ytki przewodz±ce pr±d poszronia³y na niektórych rdzawka siê dosta³a. Rada co u mnie pomog³o przeczyszczenie styków ¿arówek oraz lampy. I skoñczy³ siê problem z wyskakuj±cymi komunikatami.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •