Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 17

W±tek: 5hp24 problem-nagle cos umar³o

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    e38 740iA, e39 touring 528i
    Sk±d
    Krosno

Post 5hp24 problem-nagle cos umar³o

otoo¿ mam taki problem ze swoja skrzynia. 4 miesi±ce temu by³ wymieniony konwerter na regenerowany ********. wszystko by³o oki do dzis. Stana³em na ¶wiat³ach z noga na hamulcu i jak pu¶ci³em auto sta³o a nie zacze³o ruszaæ. Doda³em gazu i natapi³o szarpniecie i auto normalnie jecha³o. Za 20 min zgasi³em auto po czym ponownie odpali³em da³em na D auto ruszy³o i stane³o. Prze³anczanie biegów nic nie da³o bo auto sta³o. jak da³em P nadal zachowywa³o sie jakby by³ wrzucony bieg bo obroty by³y ni¿sze ni¿ powinny byc na P. Zgasi³em odpali³em cos zaczê³o wyæ i chodziæ jak szlifierka-nagle przesta³o i auto normalnie zaczê³o jechaæ. Po ponownym zgaszenuiu sytuacja sie powtórzy³a. Pod³±czy³em auto pod komputer nie ma ¿adnych b³êdów w skrzyni. Co to mog³o sie staæ???

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Móg³ pêknaæ koszt C.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Sk±d
    Krosno
    ELVIS. Dzieki za odpowiedz. A móg³by¶ mi podes³aæ jaki¶ link jak on wygl±da???czy to jest ten kosz farwart A czy jak peknie który¶ kosz to w misce olejowej co¶ bedzie jaki¶ kawa³ek czy dopiero po gruntownym rozebraniu sie oka¿e
    Ostatnio edytowane przez ruti ; 05-02-2014 o 06:12

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Je¶li Ci strzeli³ ten kosz to ociera o inny dlatego jest taki ha³as. Jak juz ruszysz to auto potem jedzie na wy¿szych biegach ?

Nie mam linka ,jesli to jest to ,to musisz kupic nowy , koszt oko³o 1000 z³ plus inne czê¶ci.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Sk±d
    Krosno
    to jest tak ¿e czasami rusza normalnie jakby nic siê nie sta³o i jedzie normalnie a za chwile problem. Jak nie chce ruszyæ to nie probówa³em ¿eby w³a¶nie czego¶ nie pogorszyæ. Kilkakrotne zgaszenie auta i odpalenie i normalnie jedzie jakby nigdy nic. Za chwile znowu chce ruszyc i nie rusza i tak jakby go co¶ trzyma³o-wiêc nie chcia³em wiesz na si³ê ruszaæ. Sprawa jest jeszcze taka ze ze 2 razy zaraz po odpaleniu na P by³o s³ychaæ szliefierke gdzie¶ w okolicach bardziej miedzy silnikiem a skrzyni± i stamt±d bardziej dobiegaj± mi dziwne odg³osy które zaraz znikaj± ale ruszyæ nadal nie moge . Muszê zgasiæ auto i zaraz normalnie rusza. B³êdów ¿adnych INPA nie pokazuje. Po prostu czysto w sterowniku

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Niestety musisz rozebraæ skrzynie i wszystko siê wyja¶ni.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Sk±d
    Krosno
    no w³a¶nie zaczynam siê za to zabieraæ. a jak sprawdziæ czy co¶ w konwerterze siê nie rozpad³o???

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Sk±d
    Krosno
    jest diagnoza.
    koszt A farward. U³ama³ sie kawa³ek i powodowa³ blokade. Nic na szcze¶cie wiêcej siê nie sta³o bo nie jecha³em autem tylko zgasi³em i tyle.
    Kosz zamówi³em i czekam.
    Jakim olejem polecacie ja zalaæ. Jest mo¿e co¶ lepszego ni¿ ten mobil esso co fabrycznie zalewaja????

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    E36 323i, E38 735i
    Sk±d
    Bielsko-Bia³a
    Z tego co ostatnio zerka³em to s± jeszcze oleje ZF, jaka¶ jeszcze jedna marka której nazwy nie pomnê no i orygina³ BMW. Tylko pytanie czy ten ZF i orygina³ BMW to na pewno co¶ innego ni¿ ten Mobil LT71141. Przecie¿ kto¶ to dla nich musi produkowaæ. Ja ostatnio zala³em Mobilem i jak na razie jestem zadowolony.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Sk±d
    Krosno
    ja te¿ mia³em zalan± j± mobilem ATF LT71141 ale ja do tej marki straci³em jako¶ zaufanie przynajmniej je¶li chodzi o oleje silnikowe. Chyba ka¿dy olej silnikowy jest w tej chwili lepszy ni¿ mobil

Podobne w±tki

1. Problem ze skrzyni± 5HP24
    Przez szajboos w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 12-04-2026, 01:20
  2. [skrzynia] 5hp24 problem
    Przez Jozymek23 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 09-09-2012, 19:45
  3. [skrzynia] Problem ze skrzynia 5hp24 w e38.
    Przez daber w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 06-03-2012, 15:23
  4. [mechanika] Problem ze skrzyni± 5hp24
    Przez Gregor w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 25-04-2008, 20:51
  5. 730d nagle zacze³a wywalac olej przez bagnet
    Przez Rysiek w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 19-02-2008, 23:06

Uprawnienia umieszczania postów