Właśnie e38 jest bardzo proste w przekładce od strony mechanicznej bo na ścianie grodziowej jest natrasowany otwór pod drążek przekładni i cięgno do serwa. Wystarczy to wyciąć i przełożyć wycięte elementy na drugą stronę i obspawać następnie objechać masą bitumiczną. Drugą rzeczą którą trzeba przełożyć jest taka blaszka w podłodze w którą wsuwa się pedał gazu. Reszta to tylko składanie do kupy na europejskich częściach.
Właśnie e38 jest bardzo proste w przekładce od strony mechanicznej bo na ścianie grodziowej jest natrasowany otwór pod drążek przekładni i cięgno do serwa. Wystarczy to wyciąć i przełożyć wycięte elementy na drugą stronę i obspawać następnie objechać masą bitumiczną. Drugą rzeczą którą trzeba przełożyć jest taka blaszka w podłodze w którą wsuwa się pedał gazu. Reszta to tylko składanie do kupy na europejskich częściach. Widziałem kilka angoli e38 i jeździłem nimi i mogę powiedzieć że może są trochę przytyrane bo tu jakiś parch albo coś porysowane i w środku zazwyczaj trochę nagnojone bo tam e38 kupuje się 2 tygodniówke jak ktoś w miarę zarabia, więc oni się takimi autami nie podniecają , chyba, że jakiś fanatyk. Stan techniczny zawsze jest b.dobry, czy ktoś z was zakłada do e3 nowe zaciski z aso albo nowe wtryski z aso? Kolega przywiózł e38 i miało komplet dokumentów łącznie z takimi pierdołami, że jak ktoś żarówkę wymieniał przez okres 4 lat to były za nie rachunki. Mają świra na punkcie hamulców, przewody hamulcowe które mają jakiekolwiek naloty rdzy nie przejdą przeglądu, opony tak samo mogą być każda inna ale muszą być w super stanie. Polecam przejechać się po Polsce i przeglądnąć stan e38 w przedziale 10-20 tyś. Zazwyczaj takim autem bał bym się rozpędzić do 150 km/h. To samo tyczy sie czystości spalin w jednej e38 GB którą kumpel rozbierał ktoś wstawił nowe oryginalne katy bo auto nie przeszło przeglądu, w Polsce jak katy się rozlatują to zazwyczaj w ich miejsce lądują rurki albo co innego nikt nawet nie myśli o katach a jak już to o używkach bo nowe do 4.0 to koszt 4800zł na stronę. czyli pod 10k zł.
Edytuj posty!