800 zł to jakoś dużo chyba....? Gdzie taką cenę krzyknęli?
800 zł to jakoś dużo chyba....? Gdzie taką cenę krzyknęli?
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.
W warszawie, ale cena dotyczy wyjęcia, oklejenia nowym materiałem i włożenia podsufitki. A masz może namiar gdzie by zrobili to taniej ??????
Baja miałem odpisać ale może nie róbmy OT w tym wątku bo ktoś się "obrazi"....adm
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.
Ok. Przepraszamy wszystakich za małą zmianę tematu
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Faktycznie rozrzad w 4.0 (4.4) po lifcie (silnik M62) jest jakis wadliwy bo mam na aukcji wystawiony silnik na czesci a juz chyba z 6 osob dzwonilo i pytalo sie o slizgi do rozrzadu do polifta.
Natomiast w 4.0 przed liftem bez vanosow jak na moje oko rozrzad jest nie do zajechania. Gruby lancuch plus 4 zebatki na lozyskach raczej sie nie rozleca ;)
Co do utzrymania i ceny kupna to ja powiem od siebie tyle ze kupilem za 10tys PLN a majac samochod 2 lata wlozylem w niego okolo 1800zł na zawieszenie klocki i jakies pierdoly przy silniku..
Wymienialem jedynie skrzynie i silnik ale to juz przez glupote je zepsulem (wjechalem w "jezioro") wiec nie moge tego wliczyc do normalnym finansow zwiazanych z autem ;)
Poza tym jak cos potrafisz przy aucie pomajsterkowac to spokojnie zrobisz sobie sam duzo rzeczy ewentualnie za pomoca forumowiczow.
Kolego trochę Ci się pomyliło w e38 740 były montowane 3 wersje silnikowe. M60b40, m62b44 produkowany chyba do 09.1998 bez vanosa z innymi pierdołami oraz m62b44tu produkowany chyba od 10.1998 z vanosem.
Moze i masz racje.. w kazdym badz razie tam gdzie vanos to lipny rozrzad.
Zreszta zobaczcie, na fotce jest silnik M62, łańcuch w miejscu gdzie zaznaczylem strzałką slizga sie po slizgaczu.. W wersji przed liftem bez vanosow w tym miejscu jest zebatka na lozysku.. (Dlatego juz mialem tyle telefonow odnosnie slizgow)
Jak dla mnie to troche nieporozumienie zeby tak wazna czesc silnika poprostu sie tylko sliskala..
![]()
Ostatnio edytowane przez charzun ; 06-02-2014 o 14:07
Ja mam M62B44 bez Vanosów i bardzo sobie chwalę od trzech lat. Robię sporo kilometrów po całej Polsce i nie zamieniłbym na mniejszy. Na 750 też bym raczej nie zmienił, ale tu ze względu na koszty typowych wymian. Ja u siebie jak dotąd zmieniłem tylko wahacze i końcówki z przodu (śmieszne pieniądze, bo kupowałem ori używki w bdb stanie), klocki hamulcowe przód i tył i oleje ( tu nie żałuję, kupuję z wyższej półki )
Obyś trafił na taki egzemplarz, jak ja, to będziesz szczęśliwy.