Z tym nie ma problemu,do pistoletu na wejściu powietrza montuje się filtr (separator wody, oleju).
Z tym nie ma problemu,do pistoletu na wejściu powietrza montuje się filtr (separator wody, oleju).
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Zgadzam sie sata to mistrzostwo swiata i moj faworyt ale grubo ponad tysiska trzeba dac.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
albo użwyke na allegro + kpl.naprawczy możliwością wyboru wielkości dyszy i włala mamy nową sate za niecałe 1k
poza tym większość osób nie maluje aut satą czy devilbisem za ponad 1k tylko pistoletami właśnie za 400 i popatrz jak ładnie to wychodzi
osuszacze powietrza najlepiej mieć dwa jeden jakiś lepszy dajmy np. taki chociaż za 100zł na wyjściu z kompresora a drugi to już przy pistolecie można zapodać (mnie on nie pasuje ze względu powiększenia rozmiaru i ciężaru pistoleta jak sie maluje jakieś zakamarki ,wneki albo komory silnika to jest problem przy manewrowaniu)no i przydał by sie jeszcze reduktor pow.
Przy małej butli i wydajności ciężko pomalować np. maskę, czy dach, gdzie należałoby mieć ciśnienie takie same przy malowaniu całego elementu, a mała wydajność przeszkadza w "nabiciu" tego powietrza, a jak butla mała, to znowu nie ma go gdzie magazynować i klapa. Jeśli jakiś większy element pomalujemy np. na dwa razy bo właśnie "brakło powietrza" to wyjdą nam już jakieś cienie itp.
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
z tych tanich to polecam speed , i polecalbym w wersji hvlp. Na pierwszy pistolet w sam raz. Nie potrzebuje duzo powietrza.
Co sadzicie o lakierze bezbarwnym firmy Standox - VOC Easy ?
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!