Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: felga 10x19 - czy pasują opony 285/35

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....

Post felga 10x19 - czy pasują opony 285/35

Witam

Czy na felgę tył 10x19 ET 45, dystans 25 mm, mogę spokojnie założyć oponę 285/35 i nie będzie nic obcierać, dodatkowo w przyszłości chcę obniżyć tył o -30mm

po lewej stronie jest felga styl 95 z oponą 285/35 a po prawej mój styl 63 z et 45 i doliczonym dystansem 25mm i opona 285/35

Zaawansowany Użytkownik Awatar Piter30
    BMW
    E38 740 95'
    Kolego mam takie opony na swoich 19-stkach (8,5 oraz 10 cali ) i nic mi nie obciera. Klopot z tym,że nie pamiętam jakie ET mają.
    Wygląda to tak:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2013-09-08-104.jpg
Wyświetleń:	26
Rozmiar:	100.4 KB
ID:	6754

Z zamieszczonego przez Ciebie wzoru,wnioskuje że powinno być ok po dołożeniu tego dystansu.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    No własnie, szkoda że nie pamiętasz ET, moje felgi są z X5 i chciałbym własnie obliczyć czy z ta oponą i dystansem nie będzie tarło o amortyzator lub nadkole.

Jakbyś miał możliwość zerknięcia na ET tylnej byłbym wdzięczny, wtedy bym dobie obliczył ile moje felgi są wysunięte w stosunku do Twoich

Zaawansowany Użytkownik Awatar Piter30
    BMW
    E38 740 95'
    Cytat Zamieszczone przez Bartos Zobacz posta
    No własnie, szkoda że nie pamiętasz ET, moje felgi są z X5 i chciałbym własnie obliczyć czy z ta oponą i dystansem nie będzie tarło o amortyzator lub nadkole.

Jakbyś miał możliwość zerknięcia na ET tylnej byłbym wdzięczny, wtedy bym dobie obliczył ile moje felgi są wysunięte w stosunku do Twoich
    Oczywiście chetnie bym Ci podał,ale autko niestety jest w PL a ja w Norwegii.Ryje stare foty z aukcji na alledrogo,bo tam kupiłem ale nie wyczaiem jakie to ET.Tu masz identyczne jak moje (moje też były zdjęte z E39)

http://www.ebay.de/itm/SMC-19-Zoll-A...item19e7efd618

Głowy nie dam,ale moje na 99% identyczne ET na tyle czyli 15.

W tym momencie u mnie koło jest dosłownie na styk.Żaden dystans juz nie wejdzie - juz prubowałem ;) Raz czy dwa cos mi tam obtarło z prawej strony,ale wydaje mi sie że to o plastikową osłone nadkola bo jest lekko ''klapnieta''.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    OK, dzięki za pomoc