Uważam że przyciemnianie szyb w takim stopniu to przesada,poza tym prezencja na tym ucierpi.Zwłaszcza jeśli robisz to tylko z szybami ''tylnimi'' a przód zostaje bez zmian.Wygląda to poprostu nie spójnie.Skoro juz tak masz to albo idz po całośc w czerń (zrób coś z chromami wokół szyb,i lekko przyciemnij przód), albo zostaw bez zmian i ściągaj folie z szyb tylnich - oczywiście jeśli to jest folia.Patrząc na zamieszczoną przez Ciebie fote,uważam że Twoje autko aż prosi sie o tatal czarnucha.
Pamiętaj tylko, że przyciemnianie szyb przednich jest nielegalne i przy pierwszej kontroli każą Ci tę folię zrywać.
Tuczi w PL dopuszcza sie przyciemnianie szyb przednich (oczywisćie poza czolową) pod warunkiem,że przepuszczalność światła będzie nie mniejsza niż 70%.Panowie w mundurkach mają specjalne urządzenia do mierzenie takich szybek.Co do wątku,to ja jesli zdecydowałbym sie na przyciemnianie to pojechałbym CAŁE auto jednakowo na 15-25 % i tyle.Wygląda to według mnie najbardziej spójnie.Co do wątku,to auto jest ni shadow ni chrom,wiec trzeba chyba w którąś strone uderzyć konkretnie.Ja bym poszedł w shadow,zdjął folie tył i tak bedzie cacy.Ewentualnie jak juz któs koniecznie chce te szyby przycienić,to tak jak wyżej napisałem.
Tak,tu masz racje Tuczi.Trzeba też pamietać,że szyba musi mieć min te 70% przepuszczalności (Czołowa podobno 75%,ale sie jeszcze z tym nie spotkałem żeby ktoś przyciemniał), i nikogo nie bedzie obchodzić,że przyciemniłeś sobie piecowo na 10% a tu nagle wychodzi przy pomiaże jakieś 30.Szyba sama w sobie zatrzymuje juz jakis procent światła - czasami nawet nie mały z tego co czytałem.Glina zabiera dowód i tyle.Przy przyciemnianiu piecowym ciezko jest udowodnić,że to nie są ori szyby.Jeśli glina sie uprze, bedzie mierzył i wyjdzie że ma te min 70% przód,to nie powinien sie czepiać czy to fabryczne czy nie.Spełnia normy i to jest ważne. Oczywiśćie to zależy tez od podejścia pana w mundurku,ale to juz inna sprawa... koniec OT.
Ja to bym właśnie ta obramówke w chromie wywalił jak Ci się tak SHADOW podoba a szyby w ogóle zostawił nie oklejone a zainwestował w rolety
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!