Witam poszukuję żarówki mijania (jakieś mocniejsze gdyż lustro reflektora jest już trochę zmatowiałe) , znajomy mi polecił takie: http://allegro.pl/philips-2szt-h1-x-...883247144.html co o nich myślicie?
Witam poszukuję żarówki mijania (jakieś mocniejsze gdyż lustro reflektora jest już trochę zmatowiałe) , znajomy mi polecił takie: http://allegro.pl/philips-2szt-h1-x-...883247144.html co o nich myślicie?
Rozmontuj reflektor i daj odbłyśnik do nałożenia nowej warstwy. Będzie świeciło lepiej niż najlepsze żarówki na starym odbłyśniku...
A jaki koszt takiej operacji?
I da się jakoś odświeżyć szkła? Lub kupić oryginały?
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Ok dzięki za radę. Skoro mówisz ,że świecą rewelacyjnie to chyba się na nie skuszę
wymontowałem lustra i pomalowałem je taką śmieszna farbą w sprayu którą znalazłem w pracy ani to chrom ani to srebro i byłem zdziwiony bo bardzo dobrze się to spisuje wiem wiem trochę wiocha lecz, poprawiło to znacząco komfort jazdy po zmroku ale tak czy siak szukam nowych żarówek :)
Ostatnio edytowane przez matiswidnica ; 04-02-2014 o 21:40
Mam te Philipsy u siebie i rzeczywiście świecą rewelacyjnie.
Jednak żebyś był całkowicie zadowolony to albo wymień lampy na Boscha (z metalowymi odbłyśnikami) albo zregeneruj swoje Hella. Możesz też kupić nowe wkłady Hella. Koszt około 180zł/szt. chyba.
Powiedz Irek jak z zasięgiem świecenia, czytałem opinie, że dają nawet do 40m dobrego oświetlenia, jak to ma się do rzeczywistości ? Z miarką od razu nie lataj ;)
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Moje odczucia mogą być nieco mylne bo zmieniałem strasznie sfatygowane lampy Hella z kiepskimi żarówkami na wyczyszczone i przepolerowane Bosche z tymi żarówkami Philipsa. Poza tym w obu przypadkach lampy były przerobione na BH. Niemniej różnica świecenia jest kolosalna i gdybym miał jeszcze raz zapłacić 50zł za te żarówki to bez wahania kupiłbym je ponownie ;) POLECAM!!!
P.S. Nie wiem jak z trwałością bo mam je dopiero niecały rok.