Cytat Zamieszczone przez piasek2007
Witam, Mój silnik M62 4,4 litra. Dzisiaj po wymianie wachacza, zaczeły dziać mi się dziwne rzeczy z samochodem. A mianowicie, zaczeło wzrastać spalanie na 100, ale to drastycznie podczas jazdy, zwiekszalo się o 1 litr na 10 sekund i osiągneło poziom 39,5 litra na 100. Następnie ilość kilometrów spadała na komputerze, po czym wzrastala, bo paliwo tak szybko nie spadalo ze wskaźnika. No i obrotomierz zaczął świrować jakieś takie podskoki sobie robi wskazówka nie znaczne. Dodam że przy wymianie wachacza użyto szliferki do ścięcia jednej śruby w kole z prawej strony z tyłu, tam gdzie nad kołem jest akumulator.
Pomożcie nie wiem od czego zacząć, próbowałem zresestować kompa przez odłączenie aku, a to go nie resetuje.
Wolne Obroty silnika stały się też nierówne i zaczął chodzić na 800 obrotach zamiast na 550.
Może on faktycznie zaczął palić to 40 litrów tak nagle, ale co może być tego przyczyną?
To co opisujesz napewno nie ma bezposrednigo zwiazku z ABSem- raczej jakis blad DME, zegarow lub skoki napiec w instalacji auta czego dowodem jest wahajacy sie obrotomierz. E38 szlifierki sie nie boi ;)