Mam problem z bmw e38 728. Jak odpalam samochód, rozrusznik długo kręci i silnik tak jakby nie mógł zaskoczyć, ale odpala. Dodam że bmka dosyć długo stała po kolizji "pod chmurką". Czy jest możliwość że któryś z czujników padł od długiego postoju?
Mam problem z bmw e38 728. Jak odpalam samochód, rozrusznik długo kręci i silnik tak jakby nie mógł zaskoczyć, ale odpala. Dodam że bmka dosyć długo stała po kolizji "pod chmurką". Czy jest możliwość że któryś z czujników padł od długiego postoju?
Samochód stał około 3 miesięcy, co jakiś czas odpalany. przykryty przód coby się woda pod mache nie lała. Co do kolizji to nie taka poważna, do wymiany lampa, maska błotnik i pas przedni.
Sprawdź czy wiatrak masz cały i czy wisko nie ma luzu ja miałem podobny objaw jak wiatrak nie miał jednej łopatki a dodatkowo wisko latało na lewo i prawo na śrubie mocującej
Wiatrak jest połamany dopiero jutro go wymienie. Kurcze nie spodziewał bym się tego, że visco i wiatrak może coś takiego powodować. Już się przestraszyłem, że może uszczelka poszła i dlatego ciężko odpala, albo właśnie jakiś czujnik. Jutro sprawdzę visco.
Na 99% to wiatrak jak wiatrak Masz połamany to nie masz wywazenia sprawdź wisko. U mnie powyżej 4000tys/obr rozwalalo wiatrak na szczęście u mnie była walnieta wiskoza a.mogły być zawsze łożyska na pompie wody z tych gorszych.wersji
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Ale czy też miałeś taki objaw jakby silnik na początku się krztusił, nie mógł zaskoczyć? Wiatrak połamany na dobre nie ma wcale łopat. Silnik dostaje drgań tylko w czasie opdalania, no i przy dodawaniu gazu na niskich obrotach trochę nim buja.
Ostatnio edytowane przez Monster ; 04-02-2014 o 23:25
Co do ksztuszenia to sprawdź przepływke może wtyczka się polemizował. U mnie było o tyle wesoło, jak wiatrak się.rozpadł to przedziurawil chlodnice a to było na dodatek sama wigilie.
Sprawdź czy nie masz ludów na pompie, potem wisko. Bo to chyba szwankuje, przynajmniej u mnie były takie same objawy jak u ciebie i to było właśnie to
A spr świece, cewki