Witam
Pacjent to niezimennie v8 3.0 w e32
Od pocz±tku posiadania tego auta mêczy mnie jeden szczegó³. Pojazd wydaje dziwny d¼wiêk przy przyspieszaniu (i tylko wtedy). Trudno to okre¶liæ - w planach jest zrobienie filmu i mo¿e mikrofon to wychwyci.
silnik na wolnych pracuje ok - przegazówka ok
natomiast przy ruszaniu d¼wiêk silnika zmienia sie tak jakby chwilowo silnik dotyka³ gdzie¶ budy. Przy skrêcie w lewo chodzi o wiele ciszej. Kiedy rozpedze auto i jadê p³ynnie jest w miarê ok ale to ruszanie mnie denerwuje. Je¶li poszarpiemy silnikiem poprzez dodawanie ujmowanie gazu d¼wiek te¿ raz jest raz nie - wiec tak jakby gdzies blok lub wydech obija³ siê
Poniewa¿ ju¿ mia³em problemy z poduszkami w innych bmw ju¿ przy zakupie my¶la³em ¿ê ok poduchy zmienie i allehandro - a tu dupa zmienione obie i nic tzn prawie nic bo wydaje mi siê ¿e odg³os lekko siê zmieni³ no ale pozosta³
wskazywa³o na to równie¿ uszkodzenie plastikowej os³ony wentylatora (tak ju¿ kupi³em) - lewa cze¶æ jest niekompletna
mechanik stwierdzi³ ¿e nie wie co to jest - sprawdza³ zawias i jest ok bez luzów - wizualnie podobno nigdzie nie widaæ ¿eby wydech gdzie¶ dotyka³ czy co¶ innego.
poduszka i tak by³a do zmiany bo teraz silnik przenosi wyra¼nie mniej wibracji na budê ale nadal mnie to drêczy. D¼wiêk wydobywa sie jakby z lewej strony bloku (ale wiadomo mo¿e nie¶æ po budzie)
obstawiam ¿e to mo¿e poduszki skrzyni a mo¿e co¶ innego? Mo¿e kto¶ mia³ taki przypadek

Odpowiedz z cytatem