Kolego, elektrozawory ćwiczyłem 3 razy.
Pierwsze podejście zajęło mi 1,5h
Drugie podejście 30min
A trzecie coś koło 15-20min.
Dostęp jest kiepski ale temat do ogarnięcia, trzeba troszkę się wygimnastykować.
Pozdro
Kolego, elektrozawory ćwiczyłem 3 razy.
Pierwsze podejście zajęło mi 1,5h
Drugie podejście 30min
A trzecie coś koło 15-20min.
Dostęp jest kiepski ale temat do ogarnięcia, trzeba troszkę się wygimnastykować.
Pozdro
Pompę wody wymienić to nie jest największy problem, ale elektrozawory w e38 znajdują się za silnikiem w podszybiu tak zwanym i przy wymianie ich często poszkodowane zostają dłonie bo dostać się do nich najłatwiej nie jest, jak wspomniał kilo.
odmy nie czyść tylko wymień, na czescidobmw.pl jest za 190zł ori i uszczelka 9zł :)
Jest BMW E39 530dA Touring 2001r.
Jest BMW E32 730i V8 manual 1992r.
Było BMW E34 525i manual 1991r.
Co do wymiany tej pompki i elektrozaworów... killo11.. a później cięzko jest odpowietrzyć układ chłodzenia czy lekko?? a co do tej odmy to szukałem jej na tej stronie co mi Byczus podał i owej odmy nie znalazłem tam...
Ja kupiłem za 60 ale nie ori i też działa. Odmy nie ma co czyścić. M62 odpowietrza się idealnie :) i jest to bardzo proste!
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
xxxxxxxxxxx (MOD edit) dysponuję blokadami rozrządu M60, M62, M62TU
Mówisz proste to jak ja odpowietrzyć... Tak żeby było dobrze...
Ogrzewanie na max, Odpalasz, luzujesz odpowietrznik, zalewasz płyn na odpalonym silniku aż z odpowietrznika bedzie lecieł płyn zamiast babelkow, przegazowujesz 3,5 tys, dolewasz. Zakrecasz i wsio. Potem mozesz pojezdzic, nastepnego dnia na zimno kontrola stanu plynu, jak za malo to dolewasz.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
xxxxxxxxxxx (MOD edit) dysponuję blokadami rozrządu M60, M62, M62TU
Witam... w nocy włożyłem silniczek krokowy na noc do tego nitro no i zamontowałem z powrotem i po odpaleniu auta strasznie obroty wysoko stoja przez chwile i strasznie powoli opadaja... czyzby silniczek sie zepsół?? choć póżniej jak sie silnik rozgrzeje obroty sa normalne... tylko przy tym odpaleniu cos wysokie pozdrawiam
z tymi podwyższonymi obrotami to też tak mam, denerwujące, bo ciężko zasprzęglić 2gi bieg żeby nie było kangurka :(
Jest BMW E39 530dA Touring 2001r.
Jest BMW E32 730i V8 manual 1992r.
Było BMW E34 525i manual 1991r.