Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 69

W±tek: [E32] Czy to ju¿ koniec silnika?Czy uszczelka pod g³owic±?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    e36 325 td
    Sk±d
    Miêdzyrzec Podlaski

Post [E32] Czy to ju¿ koniec silnika?Czy uszczelka pod g³owic±?

Witam
    Panowie jestem za³amany, ju¿ siê cieszy³em, ¿e bmw bêdzie je¼dzi³o jak marzenie i czar prys³ w czwartek. Likwidowa³em wyciek oleju spod dekla rozrz±du, okaza³o siê, ¿e kto¶ klei³ na czerwony silikon, teraz da³em tam specjalny silikon do klejenia misek olejowych. Po skrêceniu wszystkiego bmw odpali³o normalnie, wyjecha³em z gara¿u, zacz±³em odpowietrzaæ, niby wszystko w porz±dku po odkrêceniu odpowietrznika z termostatu zacz±³ lecieæ p³yn. Zgasi³em bmw, i tu normalnie magia, nie chcia³a zapaliæ jak ju¿ odpali³a kolega powiedzia³, ¿e z t³umika poszed³ czarny dym, i zaczê³a nie równo pracowaæ, ale po chwili ju¿ normalnie na wszystkie cylindry. Odjecha³em od kolegi ze 3 kilometry, bmw zaszarpa³o i zgas³a. I koniec ju¿ nie chcia³a odpaliæ nawet na lince, przyci±gnêli¶my z powrotem do niego na linie, jako ¿e u mnie nie dzia³a wska¼nik paliwa dla pewno¶ci wla³em 10 litrów benzyny. Krêcimy krêcimy i nic zero reakcji w pewnym momencie fuknê³a niebieskim dymem z okolicy filtra powietrza, nie by³ to strza³. Bmw nie odpali³o pad³ aku. Iskra jest, ¶wiece suche, wiêc wykrêcili¶my pompe paliwa sprawdzali¶my to praktycznie nie dawa³a benzyny. Dzisiaj za³o¿y³em now± ze sklepu(tzn kolega bo ja by³em w pracy) przyjecha³ po mnie bmw, wsiad³em za kierownice przekrêcam kluczyk a ona krêci krêci i nic, to ja znowu po chwili za³apa³a chodzi, ale po dodaniu gazu silnik jakby dêba stawa³ a¿ bud± rzuci³o, zdj±³em noge z gazu chodzi normalnie, znowu naciskam wkrêca siê ale jakby do 2 tys, czuæ szarpanie silnikiem za chwile patrzymy a temperatura w oczach ro¶nie, dosz³o do pierwszej kreski przed czerwonym polem, zgasi³em. Odkrêci³em delikatnie korek od zbiorniczka p³ynu s³ychaæ jakby siê gotowa³ ale poma³u wypu¶ci³em powietrze i odkrêci³em normalnie. Poczekali¶my chwile i my¶le odpale i wracamy do kolegi gara¿u. Jednak bmw nie chcia³a odpaliæ znowu krêci i co raz fuknie z miejsca tego którego klei³em ¿eby nie wycieka³ olej, z tej pokrywy rozrz±du, bo a¿ w±¿ od ch³odnicy ten od filtra powietrza widaæ jak zasmarkany. Próbowa³em odpaliæ i nic, w koñcu powiedzia³em ¿e albo odpali albo padnie aku, krêci³em krêci³em to ona jak stary diesel coraz szybciej coraz szybciej a¿ w koñcu za³apa³a jakby na jeden cylinder i za chwile bach chodzi równo trzymam 3 tys obrotów a ona co chwile fuka jakby powietrze schodzi³o. Ciê¿ko to opisaæ, kumpel zamkn±³ maske i dawaj szybko do niego, temperatura ros³a w oczach jak ju¿ do niego doje¿d¿ali¶my dochodzi³a na czerwone pole, doda³em jeszcze gazu ze dwa razy to ju¿ nie by³o tego jakby blokowania silnika tylko do 2 tys jakby trzes³o silnikiem bo nie na wszystkie cylindry chodzi. Zgasi³em otwieramy maske odkrêcamy odpowietrznik a tam jak z parowozu pe³no pary i schodzi³a z 3 minuty pod ci¶nieniem ale nie lecia³ p³yn wogóle tylko sama para, jak zesz³o ci¶nienie przez odpowietrznik odkrêcili¶my korek od zbiorniczka p³ynu a tam susza. Zamknêli¶my maske i kolega odwióz³ mnie do domu. Czy kto¶ mia³ kiedy¶ podobny przypadek? Zaznacze ¿e przed klejeniem tego wycieku oleju wszystko by³o cacy, tzn rano jak odpala³em to przez chwile falowa³a na obrotach, ale wystarczy³o przytrzymaæ peda³ gazu i ju¿ nie falowa³a. Teraz ju¿ nie wiem co to jest, ju¿ mam do¶æ tego samochodu wiêcej stoi u mechanika ni¿ ni± je¿d¿e wsadzi³em ponad 2 tys, i dalej nie mam czym je¼dziæ.
    Chyba j± zez³omuje.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar capoZe32
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    750iL (not LPG)
    Sk±d
    Poznañ
    Blog
    4
    A olej w silniku by³?? Jak dla mnie silnik siê zaciera, pêk³a uszczela od przegrzania i buch... Ale to tylko moje podejrzenie...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    e36 325 td
    Sk±d
    Miêdzyrzec Podlaski
    Tak bo jeszcze sprawdza³em i by³o prawie maks na bagnecie, a i jak wrócili¶my do niego to na bagnecie zrobi³o siê bia³o, tak jak pod korkiem wlewu oleju. A i jak krêci³em rozrusznikiem to na 3 krêcenia raz go przyciê³o.

Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    750iL (not LPG)
    Sk±d
    Poznañ
    Blog
    4
    ehh mo¿liwo¶ci jest du¿o z tymi szarpniêciami... co¶ siê musia³o staæ, t³ok móg³ pêkn±æ, g³owica mog³a pêkn±æ i woda mog³a dostaæ siê do oleju, trudno stwierdziæ... je¿eli nie by³o plamy wody pod autem ani nigdzie nie lecia³a ciurkiem to ewidentnie dosta³a siê do oleju... Albo przy tym uszczelnianiu dekla rozrz±du co¶ wpad³o do ¶rodka co zmog³o narobiæ niez³ego bigosu w silniku.
    Ostatnio edytowane przez capoZe32 ; 01-02-2014 o 18:54

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    e36 325 td
    Sk±d
    Miêdzyrzec Podlaski
    Jedno mnie tylko zastanawia, dlaczego przed rozebraniem wszystko by³o dobrze, normalnie je¼dzi³a, po zlikwidowaniu wycieku raptem silnik poszed³ w p......u

Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    750iL (not LPG)
    Sk±d
    Poznañ
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez Misiek89 Zobacz posta
    Jedno mnie tylko zastanawia, dlaczego przed rozebraniem wszystko by³o dobrze, normalnie je¼dzi³a, po zlikwidowaniu wycieku raptem silnik poszed³ w p......u
    Albo przy tym uszczelnianiu dekla rozrz±du co¶ wpad³o do ¶rodka co zmog³o narobiæ niez³ego bigosu w silniku.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    e36 325 td
    Sk±d
    Miêdzyrzec Podlaski
    Hm niby ¿aden klucz ani nic, mnie zastanawia dlaczego z tamt±d teraz fuka powietrze tzn jakby spaliny bo na niebiesko fuka, a pó¼niej jakby z olejem fuka³o, bo nie by³y to strza³y.

Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    750iL (not LPG)
    Sk±d
    Poznañ
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez Misiek89 Zobacz posta
    Hm niby ¿aden klucz ani nic, mnie zastanawia dlaczego z tamt±d teraz fuka powietrze tzn jakby spaliny bo na niebiesko fuka, a pó¼niej jakby z olejem fuka³o, bo nie by³y to strza³y.
    Jak jest niebieski dym to znaczy ¿e silnik pali olej...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    e36 325 td
    Sk±d
    Miêdzyrzec Podlaski
    No tak tylko czemu przed klejeniem tej pokrywy od rozrz±du nic takiego nie mia³o miejsca, po tym kaplica, fuka³o na niebiesko przy odpalaniu, jak odpali³a to nie widzia³em bo wisko rozgania³o ale s³ysza³em jak co chwile puszcza³a tamtêdy powietrze i na przewodzie od wody widaæ rozpry¶niêty olej.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    e36 325 td
    Sk±d
    Miêdzyrzec Podlaski
    Gada³em z kumplem to powiedzia³, ¿e mo¿e byæ zapowietrzony uk³ad ch³odzenia i dlatego tak siê dzieje, czy to mo¿liwe?

Podobne w±tki

1. [silnik] Czy to uszczelka pod g³owic±?
    Przez kubix7er w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 13-11-2013, 22:04
  2. Czy to uszczelka pod g³owic±??
    Przez kazas4 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 30-03-2013, 00:54
  3. [wnêtrze] Problemy w pilotem czy to ju¿ koniec
    Przez adamek99999 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 05-03-2013, 20:29
  4. [silnik] Uszczelka pod g³owic±???