Ja to mam podobnego dosyć do mnie brata. Po otrzymaniu zdjęcia właściciel (ojciec) pojechał na komisariat i powiedział, że żaden z synów się nie przyznaje, a autem jeździ każdy. Dostał kwit bez punktów na siebie.
Ja to mam podobnego dosyć do mnie brata. Po otrzymaniu zdjęcia właściciel (ojciec) pojechał na komisariat i powiedział, że żaden z synów się nie przyznaje, a autem jeździ każdy. Dostał kwit bez punktów na siebie.
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 04-02-2014 o 13:30
A ja wiem kto zrobił :D taka żółta skrzynka :D
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
To SM do Ciebie będzie pisać. Nic nie odbieraj i tyle.
No nie będę się na siłę upierał przy swoim, bo prawnik ze mnie żaden, ale wątek, do którego link zamieścił yaz obserwuję od jakiegoś czasu i we wcześniejszych artykułach p. Tomasza wynika, że nawet jeśli wiem, że to mój syn to nie muszę podawać, że to on - właśnie ze względu na to, że bym go obciążył. Ale być może nie mam racji, jeśli źle to sobie poukładałem to mea culpa...
Zgodnie z art. 183 par.1 kpk świadek może sie od odpowiedzi na pytanie jedynie , jeżeli jej udzielenie mogłoby narazić jego lub osobe mu najblizszą na odpowiedzialnośc za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe.
Przekroczenie prędkośći czy też niewywiązanie się z art. 78 ust. 4 PRD nie jest przestępstwem a wykroczeniem.
(Uchawła Sądu Najwyższego Izba Karna z 30 .11.2004r I KZP 26/2004
Także nici z tego.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
MATRAKS CHŁOPCZE , założyłem posta bo mam problem, chciałem sie czegoś dowiedziec od kolegów z forum bo podejrzewam ze niejeden miał podobny problem , uzyskałem satysfakcjonujące mnie informacje.
Odpowiedz twoja którą można tylko w jeden sposób odebrać a mianowicie jako drwine i poniżenie mojej skromnej osoby jest naprawde poziomu conajmniej zasrańca albo dziecka z podstawówki , jesli sie masz w taki sposób wypowiadac i pokazyc na co cie stać (mowa tu o kulturze jakbys tak przypadkiem nie czaił o co kaman) to lepiej głowa do wiadra i nic nie pisz.
Dziękuje koledzy za szczere i fajne odpowiedzi.
To tyle co mam do powiedzenia...
A ja ponownie proszę o rozwagę w pisaniu następnych postów.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Po co robisz OT "modku"?
Dziękuję za ciepłe słowa i życzę wygranej przed sądem. Pozdrawiam
Chyba jest tak, że jeśli nie odbierzesz dwa razy wezwania to automatycznie powoduje to przyznanie sie do winy i sprawa kierowana jest do sądu. Więc jeśli EVAN chce coś "ugrać" to musi w jakiś sposób reagować na polecone od SM. Dla mnie to strata czasu, kasy i nerwów. Miał pecha i go ustrzelili. Z "systemem" ciężko coś samemu ugrać. Chyba, że ktoś ma stalowe nerwy i mnóstwo wolnego czasu.
Ostatnio edytowane przez matraks ; 05-02-2014 o 00:21