Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: fotoradar i mandat jest jakiś sposób na to?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar IMPEX1950
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    Cytat Zamieszczone przez matraks Zobacz posta
    Zachowaj się jak facet i zapłać a nie płaczesz, że musisz "tysiaka bulić". Ktoś Ci nogę dociskał, że DWA razy przekroczyłeś prędkość JEDNEGO dnia w TYM SAMYM miejscu?
    Czego Ty właściwie chcesz? Mamy się zrzucić po 5 zł?
    MATRAKS CHŁOPCZE , założyłem posta bo mam problem, chciałem sie czegoś dowiedziec od kolegów z forum bo podejrzewam ze niejeden miał podobny problem , uzyskałem satysfakcjonujące mnie informacje.
    Odpowiedz twoja którą można tylko w jeden sposób odebrać a mianowicie jako drwine i poniżenie mojej skromnej osoby jest naprawde poziomu conajmniej zasrańca albo dziecka z podstawówki , jesli sie masz w taki sposób wypowiadac i pokazyc na co cie stać (mowa tu o kulturze jakbys tak przypadkiem nie czaił o co kaman) to lepiej głowa do wiadra i nic nie pisz.
    Dziękuje koledzy za szczere i fajne odpowiedzi.
    To tyle co mam do powiedzenia...

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    @matraks

Mam powoli dość Twoich " jackowskich" osądów.
    Jeżeli nie masz nic konkretnego do powiedzenia w danym temacie to MILCZ.
    Będę Cię obserwował emigrancie.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Cytat Zamieszczone przez Bezi Zobacz posta
    @matraks

Mam powoli dość Twoich " jackowskich" osądów.
    Jeżeli nie masz nic konkretnego do powiedzenia w danym temacie to MILCZ.
    Będę Cię obserwował emigrancie.
    Po co robisz OT "modku"?

Cytat Zamieszczone przez IMPEX1950 Zobacz posta
    Odpowiedz twoja którą można tylko w jeden sposób odebrać a mianowicie jako drwine i poniżenie mojej skromnej osoby jest naprawde poziomu conajmniej zasrańca albo dziecka z podstawówki , jesli sie masz w taki sposób wypowiadac i pokazyc na co cie stać (mowa tu o kulturze jakbys tak przypadkiem nie czaił o co kaman) to lepiej głowa do wiadra i nic nie pisz.
    Dziękuję za ciepłe słowa i życzę wygranej przed sądem. Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    To SM do Ciebie będzie pisać. Nic nie odbieraj i tyle.
    Chyba jest tak, że jeśli nie odbierzesz dwa razy wezwania to automatycznie powoduje to przyznanie sie do winy i sprawa kierowana jest do sądu. Więc jeśli EVAN chce coś "ugrać" to musi w jakiś sposób reagować na polecone od SM. Dla mnie to strata czasu, kasy i nerwów. Miał pecha i go ustrzelili. Z "systemem" ciężko coś samemu ugrać. Chyba, że ktoś ma stalowe nerwy i mnóstwo wolnego czasu.
    Ostatnio edytowane przez matraks ; 05-02-2014 o 00:21

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Nie wiem niby dlaczego masz płacić więcej jak nie podasz kto jechał autem... Albo coś się zmieniło albo to kolejna próba wyłudzenia większej kasy. Ja jak dostałem mandat z fotoradaru od tyłu ze skrzyżowania za przejazd na czerwonym to napisałem pismo w którym opisałem że do auta ma dostęp kilka osób i nie jestem w stanie stwierdzić kto w tym dniu kierował autem. Wysokość mandatu nie zwiększyła się a punkty które miał dostać kierujący poszły w niepamięć bo przecież nie wiadomo było kto kierował. Zapłać te 600 zł i już- nie zgadzaj się na jakieś 2 x 500 zł bo to bezsensu.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawel'88
    BMW
    e38 740iL
    W ogóle jak można przyjąć mandat bez zdjęcia??
    Dla mnie wiarygodne jest właśnie zdjęcie czy materiał video. List każdy może przysłać.
    Napisz odwołanie, że nie wiesz kto jechał - ja zawsze tak pisałem i była cisza.
    Pozdro

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Pawel'88 Zobacz posta
    Napisz odwołanie, że nie wiesz kto jechał - ja zawsze tak pisałem i była cisza.
    Pozdro
    Ich to nie interesuje kto jechał bo auta komuś z ulicy nie dajesz (kogo danych nie znasz). Jest foto ( bo do wglądu muszą mieć ale go zapewne nie przysłali) trzeba płacić a jak się nie chce płacić za swoje błędy to już trudno.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum

Vip Vip Awatar Yaro
    BMW
    E38 740d
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Ich to nie interesuje kto jechał bo auta komuś z ulicy nie dajesz (kogo danych nie znasz). Jest foto ( bo do wglądu muszą mieć ale go zapewne nie przysłali) trzeba płacić a jak się nie chce płacić za swoje błędy to już trudno.
    Jakub, jeśli uważnie przeczytałeś artykuł do którego link przesłał yaz, to wskazywanie innej osoby to trochę bzdura, bo: po pierwsze prawo karne jasno mówi, że jeśli osoba najbliższa popełni czyn, za który może zostać ukarana, to masz prawo odmówić zeznań, żeby jej nie obciążać; po drugie jeśli wskażesz np. swojego syna, a on da poprowadzić auto koleżance lub swojej dziewczynie (o czym Ci nie powie, bo wie, że się wkurzysz) i podasz dane syna, a okaże się, że na zdjęciu jest kobieta, to wtedy z automatu masz sprawę o podawanie fałszywych zeznań i grozi Ci grzywna do 5000 zł.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Cytat Zamieszczone przez Yaro Zobacz posta
    bo: po pierwsze prawo karne jasno mówi, że jeśli osoba najbliższa popełni czyn, za który może zostać ukarana, to masz prawo odmówić zeznań, żeby jej nie obciążać;.
    I tu sie mylisz, radze poczytać.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    Dokładnie, ITD / Strażnicy wiejscy już zdjęć nie przysyłają. Są one do wglądu u nich :-) Lepiej zapłać mandat i będziesz miał spokój ... A na przyszłość zakup sobie "antyramki" ;-)

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Pisałem na moim przykładzie gdzie zdjęcie miałem tyłu auta i nie było wiadomo kto kierował dlatego też w moim oświadczeniu wpisałem- nie mam pojęcia kto w tym momencie kierował pojazdem a ze zdjęcia tego nie szło w żaden sposób stwierdzić.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum