Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Wygiglane 750i / ogólny stan aut na rynku / przebiegi w DE?

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Nie wiem o co chodzi ale co sie tak wszyscy uczepili przebiegu w nastoletnich autach...? Przebieg jako taki ma znaczenie powiedzmy w aucie 1-3letnim gdzie przykladowo ten sam egzemplarz z nalotem 20tkm jest duzo wiecej warty jak dokladnie taki sam co ma 100tkm nahustane - ale tu w "starych babciach" nie ma co sie podniecac...

Ta co ma 147tkm - moim zdaniem nie warta nawet polowy tej ceny pomijajac malowane oba boki, masz dokladnie wszystko przed soba- czyli robota tleje tylnej belki, wahacze, tuleje wahliwe, tuleje wahaczy przod lub cale wahacze- w PL rozleci sie to w moment, skrzynia lub przynajmniej jej serwis, kable, swiece i cala reszta dosc dlugiej listy ktora przy wydatku ponad 40k za auto niestety przyprawi Ciebie o siwe wlosy.

Polemizowałbym z tymi przebiegami, jakieś znaczenie to ma. W aucie jest dużo elementów których nie wymieniasz co 20-50tys km a które zaczynają sprawiać kłopoty przy większych przebiegach. Chociażby napęd. Z wnętrzem jest podobnie. Oczywiście wszystko zależy od tego jak kto o co dbał ale i tu dużo rzeczy psuje się przy dłuższej eksploatacji, chociażby nieszczęsny silniczek/zębatki od tylnej zasłony, niektóre zaczepy od tapicerki, FSU, rozciągają się albo urywają linki od drzwi.... lista jest bardzo długa. Może część z tych elementów siada po prostu z czasem (chociaż wątpię) ale zdecydowana większość psuje się od czasu eksploatacji, który jest bezpośrednio powiązany z przebiegami.

Tak czy owak o taką ocenę jak tej z przebiegiem 147 mi chodziło.

ADASIO również dzięki.

Edit:
    Co do osiągów to jeździłem 750i co prawda przedliftowym (jest jakaś różnica?) i byłem mile zaskoczony. Dużo mocniejszy dół niż w M60B40. A tylko o dół mi chodzi bo to nie są auta do zapierdalania. 4.4 mnie średnio interesuje, nawet wersja bez Vanosa.
    Ostatnio edytowane przez Inur ; 28-01-2014 o 21:53