Ja rolety nie dotykam bo musiałbym mieć jakieś nauszniki ;) Owszem niby wystarczy podnieść i zapomnieć ale przy cofaniu w nocy rozwinięta roleta mi przynajmniej przeszkadza. Co do reszty to się mogę zgodzić. Mówiąc o przebiegach interesowała mnie też ich realność. Bo czy jest możliwe żeby takie auto które kupowane jest głównie po to, żeby wozić delikwenta przez cały kraj w tę i z powrotem kilka razy w tygodniu miało po 13 latach 200tys na liczniku? Wychodzi 15tys rocznie, ja dużo nie jeżdżę a robię od 15 do 25 rocznie. Tymczasem wydawałoby mi się że takie auta w pierwszych latach po zakupie robią ponad 50 rocznie.
Przypomina mi się ciekawa grafika obrazująca przebieg samochodów z allegro na tle ich wieku:
Myślałem że to dotyczy wszystkich aut ale sądząc po nazwie pliku, dotyczy Passata. Wiem że Polska to specyficzny rynek ale czy masowe kręcenie liczników nie zaczyna też dotyczyć zachodnich sąsiadów?
Druga opcja chyba dość kosztowna bo przetapicerowanie wnętrza materiałami o podobnej jakości do tych użytych w E38 nie będzie tanie. Na Mobile trafiłem na parę takich aut, nie powiem żeby mi się to podobało. Widać po wnętrzach że coś nie gra.
IMPEX1950 Z czystej ciekawości zapytam (podkreślam, nie chcę teraz nic kupować, po prostu wybiegam w przyszłość) na ile cenisz swoje 750? Pomijam to że w swoich poszukowaniach unikam Longów bo do niczego mi to niepotrzebne a tylko będzie przeszkadzać. Jeśli dobrze pamiętam long to +150kg.