Dobrze gada wódki mu dać ! Ja swoją e32 nie boję się do dojszland dziś jechać a z opowiesci o e-fkach ...
Hmmm chyba 7er idzie na psy
Dobrze gada wódki mu dać ! Ja swoją e32 nie boję się do dojszland dziś jechać a z opowiesci o e-fkach ...
Hmmm chyba 7er idzie na psy
Noo kiepsko się robi z tymi autami - choruję na Fkę ale przeraża mnie to co czytam. Chyba najlepsza opcja to 730d (który ma jeszcze "stary" silnik), też nie jest najlepsza ale chyba TAŃSZAA w utrzymaniu nić te nowe benzyniaki ...
Ale jak sobie przypomnę E32 to nie byłem mega zachwycony, kupiłem naprawdę w dobrym stanie a ciągle coś w niej sie psuło, non stop warsztat. Fakt że założyłem tam zwykły gaz (innych ie było) i to też pewnie jej pomogło w awaryjniości. A części tez były dosyć drogie jak na tamte czasy.
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 24-01-2014 o 10:51 Powód: Edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim ;)
Ja sie sprzeciwie twojej wypowiedzi ,bo ja jestem bardzo zadowolony z eksploatacji 25-letniego e32 i wymieniam części które należy tzn , klocki olej tarcze wachacze inne pierdoły i ogółem nie kosztuje to majątek
Ja tylko wspominam co ja mialem ze swoim autem, głównym problemem było to że juz nie chciała chodzić dobrze na benzynie, skrzynia z czasem też przestała działać jak nalezy a i mocy jej ubyło, gdyż po niej kupiłem nastęna z takim samym motorem w DE i oczywiście bez gazu i było to niebo a ziemia... Więc pewnie zniszczyłem ją gazem... mimo to inne wady tez miała, było to już 12 lat temu więc historia :)
Ceny F-ki będą znacznie niższe jak np.e65...Jak rozejdzie się info. że silniki lubią padać po 50-100 k. a na alle wszystkie będą miały magiczne 200 to kto to kupi????
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Nie bez powodu założyłem temat "Kultowe Auta". Nowa Siedem nie jest już moim pożądaniem. Nie tylko że nie potrzebuję takiego auta ale kto chciałby wywalić sporo siana na roczne auto i latać po serwisach. Może zmienię zdanie za jakiś czas, zostanę oczarowany przyszłą "Siudemką" ale póki co ...
Oj tam Panowie . ja tam na swoją nie narzekam - odpukać nic jak narazie się nie spieprzyło - jedno co mnie wku..ło to wypadajacy prawy boczny kierunkowskaz przy predkości powyżej 240 . przez to chińskie , plastykowe ustrojstwo mam dwa odpryski lakieru na drzwiach . a tak nie narzekam . myśle że to jest jak z każdym autkiem -bardzo czesto płaci sie za błędy czy niedociągnięcia poprzednich właścicieli - lub co gorsza za błędy konstrukcyjne - kto wie , może celowo wprowadzone , z zamiarem powiedzmy - padnięcia silnika , czy osprzetu po skończeniu gwarancji.
Fajnie że kolega sie nie zraża tylko chce doprowadzić do ładu swój wózek . tak trzymac .
i dawaj te foty bo ciekawy jestem
Ostatnio edytowane przez dawca318is ; 24-01-2014 o 11:00
Migacze to w przedliftowych polonezach wypadaly :D SERIO !
Piszesz o MOŻE celowym wporowadzaniu błędów - uwierz to są błędy wprowadzane z premedytacją i dokładnie wyliczone kiedy co ma sie zepsuć .... patzr rurki w silnikach ktore padaja po ok 160 tyś... rozbierasz powoli silnik i wszystkie uszczelki super aż dochodzisz do oringu na rurce który rozsypuje Ci sie w rękach - przypadek ? - nie wierze !
Piszecie Panowie tak jak by tylko nowe F01/02 było tak skonstruowane,a to oczywista nie prawda,
bo każde nowe auto jest tak konstruowane że ma zarabiać na sobie po sprzedaży na serwisie - i ja to rozumiem bo jak by założyć że auta produkujemy tak jak dawniej czyli z nastawieniem na to że maja służyć +/_ 25-30l to musiała by taka nowa F01 kosztować ze 2 mln zł i nic by się przy niej nie robiło bo przy dzisiejszej technologii było by tak skonstruowane że nie trzeba by nic robić, tylko jest jedno ALE....
Kto by te auta produkował?
kto by je składał
kto by je serwisował
kto by je sprzedawał
kto by utrzymywał gospodarkę
kto by zarabiał i zatrudniał ludzi przy produkcji,sprzedaży, serwisie i td
???????
a no nikt. Bo takie auto wyprodukowane 1 raz,sprzedało by się 1 raz, na serwis nie trzeba by jeździć,i nikt by nie kupował, nie serwisował,nie zatrudniał i nie zarabiał
Drodzy PANOWIE I PANIE tak się nie da, dziś każdy chce zarabiać, tak jak i producent tak i MY chcemy mieć pracę - to system naczyń powiązanych.
A jak by było tak jak mówicie to :
pralka
telewizor
auto
laptop
garnitur
i 2 mln innych kupowało by się raz no może 2 na całe życie i tyle - nie da się tak drodzy Państwo
Natomiast 2 strona medalu to ewidentne i upierdliwe planowanie usterek i na to zgody tez nie daję
Niech będzie serwis naprawa ale przy nie wiem - 200 czy 300 tys a nie przy 50 czy 100??
Niech się psuje ile chce ale na zasadzie że sam czy z normalnym mechanikiem to naprawie a nie muszę pół auta rozbierać itd itp
Ale cóż możemy ponarzekać i pogdybać a nie wiele to zmieni
Mnie się F01/02 bardzo podoba i pewnie kiedyś kupie lub ewentualnie X6 ale to te same motory
Co do innych aut jakoś nie mam przekonania że będą lepsze od BMW dlatego zostanę chyba wierny marce
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!