Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 16

W±tek: CHECK ENGINE CO TO ZA B£¡D ??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    e38 730
    Sk±d
    Lublin

CHECK ENGINE CO TO ZA B£¡D ??

Witam,

Mam nastêpuj±cy komunikat , ale w zegarach ko³o diody halogenów przednich ;
    na benzynie ¶wieci i mruga pulsuj±c , natomiast jad±c na gazie ¶wieci nie mrugaj±c
    Nie znalaz³em ¿adnej informacji co ma oznaczaæ ten ¶wiec±cy komunikat proszê o wyja¶nienie i ewentualn± naprawê b³êdu

Pozdr. PiK-MaN
    PiK-MaN BMW 730i

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    kontrolka ta oznacza "sprawdz silnik",pewnie masz jakie¶ b³edy w sterowniku silnika.Byæ mo¿e gaziarz nie zamontowa³ amulatorów wtrysku lub sondy lambda.Jest to urz±dzenie,które oszukuje komputer kiedy jedziesz na gazie,sterownik silnika "my¶li,¿e jest wszystko ok".Jedz do kogo¶ i pod³±cz silnik pod komputer,bêdziesz dok³adnie wiedzieæ co dolega.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    kontrolka "check engine" w europejskiej e32 ?

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Tak,kontrolka check engine wystêpuje w ka¿dej e32,tylko ma³o kiedy jest pod³±czona(druga kontrolka od lewej strony)

Vip Vip
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    X5
    Sk±d
    ZS
    kontrolka "check engine" w europejskiej e32 ?
    Mi te¿ do dzisiaj wydawa³o siê ¿e by³a tylko w wersjach US

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    Tak,kontrolka check engine wystêpuje w ka¿dej e32,tylko ma³o kiedy jest pod³±czona(druga kontrolka od lewej strony)
    Jasne, to wiem. U mnie nie jest pod³±czona. Kiedy¶ dawno temu szuka³em informacji na temat odczytywania b³êdów DME i przy metodzie z peda³em gazu i kontrolk± CHECK ENGINE by³a adnotacja, ¿e to tylko w autach na rynek US, gdy¿ w europejskich w ogóle tej kontrolki nie ma. W instrukcji do E32 z 88 roku nie ma ani s³owa o tej kontrolce, nie ma jej ani na rysunku zegarów ani w spisie kontrolek. Nie twierdzê, ¿e autor jej nie ma, bo przecie¿ wie lepiej - ja nawet nigdy nie widzia³em jego auta :D Po prostu wyra¿am zdziwienie. Mo¿e kto¶ potrafi wyja¶niæ kiedy taka kontrolka wystêpowa³a (dot±d my¶la³em ¿e tylko w US)? Mo¿e to zale¿y od silnika ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar S1 POLAK
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    By³o e36 320is,e46 320i ,jest e38 735i automat ;)
    Sk±d
    735i z Hildesheim-Niemcy,Ja z Ciêciny-Powiat ¯ywiecki
    Blog
    7

Cytat Zamieszczone przez skalpel Zobacz posta
    Jasne, to wiem. U mnie nie jest pod³±czona. Kiedy¶ dawno temu szuka³em informacji na temat odczytywania b³êdów DME i przy metodzie z peda³em gazu i kontrolk± CHECK ENGINE by³a adnotacja, ¿e to tylko w autach na rynek US, gdy¿ w europejskich w ogóle tej kontrolki nie ma. W instrukcji do E32 z 88 roku nie ma ani s³owa o tej kontrolce, nie ma jej ani na rysunku zegarów ani w spisie kontrolek. Nie twierdzê, ¿e autor jej nie ma, bo przecie¿ wie lepiej - ja nawet nigdy nie widzia³em jego auta :D Po prostu wyra¿am zdziwienie. Mo¿e kto¶ potrafi wyja¶niæ kiedy taka kontrolka wystêpowa³a (dot±d my¶la³em ¿e tylko w US)? Mo¿e to zale¿y od silnika ?
    CHCIA£EM ZAÓWA¯YÆ ¯E AUTOR MÓWI O e38 !!! NIE O e32 !!!

Lecz to tak na marginesie;)
    Powiedz jak udalo ci siê rozwi±zaæ ten problem??
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez S1 POLAK ; 27-01-2014 o 17:41

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Ja tak¿e nie mia³em przyjemno¶ci zobaczyæ,byæ mo¿e to auto kiedy¶ je¿dzi³o w Stanach,mo¿e zegary by³y zmieniane......

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    e38 730
    Sk±d
    Lublin
    Wygl±da na to ¿e u Mnie jest pod³±czone bo miga mruga i wogóle jak powinno byæ a na gazie ci±gle ¶wieci najprawdopodobniej co¶ z spalinami tzn sonda lamda bo kontrolka przestaje migaæ po prze³±czeniu na gaz pojadê gdzie¶ pod kompa i siê sprawdzi . . .
    PiK-MaN BMW 730i

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    szukam znów....
    Sk±d
    Wroc³aw
    s±dzê ¿e pad³a Tobie sonda Lambda...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci