tak jak myslalem , przyszla pora na obsranie sie.
jesli piszesz ze mnie nigdzie nie obraziles to jak mam rozumiec te teksty o idiotach, idiotycznych watkach, dzieciakach, braku pojecia, braku ogarniecia sie w zyciu, braku pieniedzy na projekt etc?
nie to ze trzymam jakas uraze czy cos, ale najpierw najezdzasz a potem mowisz ze niczym mnie nie obraziles? tak sie nie robi, przynajmniej mialbys jaja trzymac sie z tym pojazdem do konca albo jak prawdziwy facet przeprosic i po temacie.
nie bede sie tutaj licytowal ile projektow i silnikow zlozylem i wystroilem, bo to nie o to chodzi. to audi pokazalem jako przyklad samochodu ktore jezdzi na znacznie wiekszym stopniu sprezania niz 9:1 i duzo wiekszym doladowaniu niz 1,2 bara. Bo do tego sie przyczepiles, ze nie mozliwe aby m30 smigalo na takim doladowaniu i bez odprezenia - czaisz?
temat jest o m30 to moze pokaze jak to wyglada w moim drugim samochodzie e36 bo w nim tez mam m30
i uwazaj, nie jest odprezony i smigalem bez problemu na 1,5 bara. nie ma to zadnego sensu bo jest to wtedy maszyna do robienia dymu ale uwaga - nie wybuchlo i ma sie bardzo dobrze, skrzynia rowniez. setup w e38 bedzie niemal identyczny poniewaz mam to dopracowane dosyc dobrze, roznice to kolektor dolotowy o nieco mniejszej pojemnosci, inny krociec wodny, inne orurowanie IC- ale to sa naprawde pierdoly.
to ze sprzedaje tutaj patenty np. na swiece za 10zl to powinienes byc mi wdzieczny ze zdradzam szczeze takie rzeczy i nie robie z siebie c*** wie jakiegoo gury w przeciwienstwie do Ciebie i nie obrazam nikogo , staram sie zawsze pomoc i podpowiedziec cos z WLASNEGO DOSWIADCZENIA.
Ogolnie czekam na TVN i oczywiscie na 750 - dalej podtrzymuje swoje stanowisko ze zespol napedowy chcialbym Ci zostawic w pamiatce, mi sie v12 nie przyda.