to twoj silnik? skoro sam takie modziles to pewnie polegles przy probie przerobienia takiego z m3 i dlatego twierdzisz ze to niemozliwe, mogles tak odrazu.
wiem ze czekasz na zdjecie sprzegla z m3 z wielowypustem na 10 zebow(spokojnie, tylko je wywaze i bedziesz pierwsza osoba ktora je zobaczy), ale skoro wklejasz swoje to tez wkleje kilka swoich 2 tarczowych sprzegiel robionych od zera.
- tutaj silnik 1uz fe ze skrzynia z m30
- tutaj silnik audi aan z dociskiem s2
- tutaj silnik 3b, 180mm i podwojny docisk
w ostatnim rowniez zmienialem wielowypust z beemkowego na 23 zeby - mozesz spojrzec jak to jest zrobione
zwyklych 2 tarczy do bmw nie wklejam bo to nudne.
ja rowniez uwazam ze matey sie poprostu zwyczajnie obsra jak przyjdzie co do czego( jakby chcial to by przyja umowe), sam rzuca na lewo i prawo "dzieciakami" takze nie zdziwilbym sie jakby sie okazalo ze chodzi do gimnazjum...
Ostatnio edytowane przez corey ; 03-02-2014 o 20:12
Jeżeli na prawdę ktoś myśli, że się zgrywam to proszę bardzo. To jest sprzęgło do mojej e30 4.0
sprzegło dwutarczowe
Dwutarczowe sprzęgło na częściach n47, m52 i reszty od m60+robota na CNC. Do tego skrzynia b6 z n47.
Przekładka jest odsuwana za pomocą sprężynek, które mają regulowaną siłę docisku. W skrzyni wycięta jest
rewizja, można regulować sprzęgło bez demontowania skrzyni.
Wydech cały z kwasu,przelot 2x60mm xpipe, barany też robiłem sam.
Niebawem będzie szpera załączana na przycisk z e34 ix. Narazie jest "zwykła" na 5 płytkach z brązu, 2.65.
Bawię się w przeróbki trochę czasu i jak czytam te wydumki o sprzęgłach m3, doprężaniu silnika, strojeniu na emu to nie wierzę co piszesz.
Pokaż projekty które stroiłeś, chyba że pierwszym razem w tym ałdi to ogarnąłeś
Ktoś kto zna się na samochodach wie, że skrzynia m30 nie wytrzyma takiego momentu. Moja siódema miała taką skrzynie jak ją kupiłem i ledwo dojechała z Poznania.
Poza tym, do takiego projektu montuje się skrzynie 3.0d ze sprzęgłem bez wydumek m3 e92.
Gdzie ty w tarczy sprzęgła zmieniłeś wielo wypust jak tam nie ma materiału na coś takiego ?? !!
Dwie pompy paliwa z ałdi ?? Świece za 10zł ??
Nie obraziłem Cię ani słowem, pokaż teraz gdzie nie mam racji w powyższym.
Ciekawa jest wasza wymiana zdań.Może umówicie sie gdzieś na kawe ? .Matey po co sie produkujesz.Poczekaj,aż kolega cos poskłada i wtedy bedzie można ocenić co z tego wyszło lub jak to sknocił i tyle.
Ostatnio edytowane przez Piter30 ; 03-02-2014 o 20:31
Tak się podnieciłeś, że to co napisałeś nie ma sensu. Sprawdź to :)
matey fajna e30 , ale audi jeżeli kolega corey bedzie mógł to zrobi to lepiej np.tak http://www.youtube.com/watch?v=bNqOO5ZRNcA
wiem co potrafi audi z silnikiem aan i bo sam stałem prze wyborem audi s6 albo e38 noi wiadomo wybór padł na siódemke ale już jej nie mam i teraz znowu poluje na s6 :)
Ostatnio edytowane przez kasin ; 03-02-2014 o 20:33
nie zmieniaj tematu. Dzięki !!!
kolego proponuje uspokoić nerwy i zacząć się odnosić do tego projektu z szacunkiem , bo corey będzie w TVN odbierał oficjalnie to twoje BMW , powiem Ci tyle - źle trafiłeś jeżeli chcesz się porównywać w modyfikacjach.
Corey - chciałbym zobaczyć miny tych najbardziej zarozumiałych - pozdrowienia z Łukowa (specjalnie zalogowałem się , aby śledzić ten kabareton)
No dobra przepraszam. Przekonałeś mnie.
Temat do zamknięcia.
Tak sobie czytam i jestem pełen podziwu dla coreya , druga sprawa umowa stoi i czekamy na wyniki prac coreya ,a potem na foty z przekazania 750i od mateya. Super temat. Umowa jest ważna. Matey za pózno na wycofywanie sie.