Może miałeś tylko wrażenie akustyczne w E32 słychać trzaśniecie klamka lata jak złamana ale jak odmarznie to działa ok. pewnie też tak masz.
Poprarcie nie wiem skąd miałem dwie 735 w takiej konfiguracji skrzynia dbana jest wytrzymała jestem świadomy jej wad ale wynagradzają mi je zalety.
Długie przełożenia i ostatecznie 4 biegi powodują że start nie jest tak dynamiczny jak w przypadku 5hp. jednakże przy zdrowej jednostce prawie nie czuć jakiś zamuleń.
Ja bym w to brnął pogonił flaki Z E38 tj silnik i skrzynie i pakował M30 z manualem albo dedykowanym automatem. Sam o tym myslałem, Do E30 Przystoi do zapierdzelania do E36 niby się wybiera jednostki już inne bo m30 jest dość wysokie ale znam projekty E36 z M30 na pokładzie i pogania to bardzo fajnie. Co prawda mocowo wyjdzie nie wiele lepiej od ori 728 ale tam brakuje tej pojemności to przekłada się na njutonometry których jest mniej w 2.8.
Ja mam nadzieje że ci się uda ale bez turbo bo to wiem że się nie uda łątwo powiedzieć napisać pomyśleć ale zrobićto już co innego zupełnie. wydaje mi się że sanki trzeba by pakować spod m30 albo zmodyfikowć te ori.