E38 + m30 + turbo

Wątek: E38 + m30 + turbo

1. corey powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez madmax Zobacz posta
    Kolego Corey jezeli to nie tajemnica to czym to Twoje m30 bedzie strojone? Bedziesz stroił to sam? Projekt podziwiam :) i całym sercem jestem z Toba :) Pozdrawiam

wczesniej juz pisalem ze bedzie ecumaster EMU, strojone oczywiscie przezemnie.

2. corey powiedział/a:
    Siodemka z nowym sercem przejechalem sie po osiedlu nawet bez doladowania jednak znowu musialem wyjac silnik do innego zastosowania. Stworzylem stanowisko pomiarowe do badania obciazenia alternatorow i nagralem filmik zeby nie bylo. Jeszcze miesiac i serce wpada tam gdzie jego miejsce. Brakujacych klockow juz nie ma.

https://www.youtube.com/watch?v=adyRXU7hYjg

3. Awatar kubosh

kubosh powiedział/a:
    Powiedz mi . Matey Dał Ci 750i ?

4. corey powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez kubosh Zobacz posta

mateya ni widu ni slychu. Moze sie obrazil, czy jakis wypadek mial. Bo to przeciez czlowiek honoru i slow na wiatr nie rzuca. hahahahhahahahah

5. Awatar arturo193

arturo193 powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez kubosh Zobacz posta
    Chyba 750 zł...haha.Co tam nowego w projekcie?Wszyscy czekamy na efekt końcowy...z niecierpliwością.Powodzenia...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

6. corey powiedział/a:
    Cos wykasowalo moj caly post.

Siodema turbo m30 przez chwile pojezdzila. Potem rozmnozylem sie (corka) i trzeba bylo sprzedac zestaw koledze z lukowa. Trafilo to do e34 , przekladka praktycznie p&p.

Takie podsumowanie jak to wygladalo:

Silnik:
    m30b35 motronic 1,7
    seryjny dol silnika + grubsze pierscienie prima
    uszczelka pod glowe athena
    wszystkie zawory nowe, nowe dzwigienki i patyki
    walek catcams pod turbo.
    sterowanie EMU

Spawologia:
    Kolektor wydechowy dolny montaz
    kolektor dolotowy przerobiony na druga strone
    turbo z dupa 0.68 chinskie
    wg 50mm
    bov 50mm
    Ic z odwroconymi tankami 600x300x76 (zmieszczony bez ciecia zderzaka)
    4'' dolot do turbo
    3'' orurowanie pod przepustnice
    2x duze tlumiki - caly wydech 3'' przelot
    2x zasilanie listwy paliwa
    2x pompa paliwa z cinqeczento
    odma ogarnieta catchtankiem z powrotem do miski

Naped:
    sprzeglo przejete z m3 e92 dwutarczowe.(krypto "matey")
    ori skrzynia

Wyniki:
    Na dotarcie ustawilem 0.8 bara i tak pojechala do jablonnej na hamownie. z powodu braku trakcji i wystrzelonej opony tylko raz udalo sie zhamowac i to na 5tym biegu. wyszlo 428km i 633nm.
    Teraz auto sie maluje. Jak sie skonczy to doladowanie na 1,5 bara i zobaczymy co pokaze.

Niecaly bar doladowania i ponad podwojona moc, wg. mnie wyszlo calkiem ale moze kolega matey sie fachowo wypowie.

Wrazenia z jazdy: turbo wczesnie wstaje, a motor energicznie reaguje na gaz, bardzo fajnie sie jezdzi.

Kilka zdjec:

I filmik z odpalenia:

https://www.youtube.com/watch?v=UONWVKkq0ek

ALE TEMAT NIE UMARL:

-Mam e38 bude i drugie m30.

Do tego kupilem drugie e38 po 750i z zajechanym motorem. Wstawilem m50nv, sprzeglo 2 tarczowe, silnik postawilem na emu i wtym momencie koncze spawalnictwo. turbo gt3582r. ic 600x300x76.
    Wszystko mam pokupowane juz.

Moze drugi topic o tym prjekcie zaloze.

Mam pytanie do znawcow - ktos moze przerabial udraznianie kanalow szyberdachu?
    Ostatnio edytowane przez corey ; 12-12-2015 o 21:44