Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: OC samochodu - a reklamy firm ubezpieczeniowych

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony

OC samochodu - a reklamy firm ubezpieczeniowych

witam wszystkich.
    Zbliża mi się "nowy rok" ubezpieczenia samochodu. Obecną polisę OC mam w firmie AXA i z tej firmy dostałem propozycję polisy na kolejny rok:
    - OC za okres po 2 latach bezszkodowej jazdy
    - pakiety rozszerzone cos tam Assistans, Pupil, dodatkowo NNW
    - całość wyliczona na 1064.-pln w 4 ratach.

Oczywiście musiałem to zweryfikować z innymi firmami, bo może akurat ktoś mi zaproponuje cene niższą.
    Może poniżej 1000 pln? - niestety rzeczywistość mnie kilkukrotnie zaskoczyła
    Szukałem w internecie, ale na internetowych kalkulatorach nie liczyłem, tylko dzwoniłem na infolinie i tp. numery i pracownicy TU mi wyliczali indywidualnie (jedynie na pocztę się pofatygowałem podejść).

1) Generali - za OC i NNW zaproponowano mi 1299,-pln
    2) najbliższym wynikiem do oferty AXA był wczoraj "Pocztowy" - za gołe OC pani w okienku wyliczyła mi 1292.-pln
    3) Commercial Union za OC z paketem podstawowy Assistans - 1443,-pln
    4) Liberty Direct za gołe OC - 1506,-pln
    5) PZU za OC i NNW oferuje 1628pln
    6) obreklamowany tanizną Link 4 za OC z Assistans i NNW oferuje 1660,-pln
    a na stronie internetowej (tylko u nich to widziałem) przedstawiaja wykres kosztów i po imieniu pokazują inne firmy jako droższe - AXA u nich dopiero na 5. miejscu

Dalej były dwie firmy które mnie rozawiły:
    7) Uniqa za gołe podstawowe OC życzy sobie 2082,-pln
    8) Hestia za OC i NNW - w promocji tylko 2234,-pln :shock:

Pare innych firm albo nie ma kalkulatora i przez telefon nie liczą, i/albo każą się pofatygować do ich placówki, bo przedstawiciele teży tylko "twarzą w twarz" wyliczają ofertę.

Dodatkowo AXA, Link 4 i Pocztowy oferują dodatkową zniżkę (3-5%) za podanie danych znajomego mającego polisę w tej firmie - niestety z tego nie skorzystam bo mam kontynuację w swojej firmie, a żadna inna mi nie daje choć zbliżonych warunków ubezpieczenia.

A jeśli ktoś chce sobie poprawić humor przez wielkie "rz" i "ó" to proszę dzwonić do Uniqa lub Hestii - mają ciekawe kalkulatory ubezpieczenia, co widać po wyliczeniu oferty :razz:
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    a ja za moją E38 2,8i '95 przy max zniżkach w MTU zapłaciłem tydzień temu za OC 441zł i wydawoło mi się Dużo ! :? Dobrze, że nie szukałem po innych firmach, bo straciłbym tylko czas!
    Dodam, że na cały rok -jednorazowa opłata, bo taniej, a przede wszystkim nie lubie Rat i Terminów ! :P

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Nie wiem jak jest z tym LiNK4 ! :o
    Ja za rok w jednej racie i 10% zniżka za bezszkodowość w Piasecznie zapłaciłem 1150 bez łaski Nadmienie, że Piaseczno liczą prawie jak Wawe - jeśli chodzi o kalkulacje ryzyka ubezpieczeniowego.
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Ja oc w PZU przy max zniżce około 550 zł i w Interrisk pełne Ac z pakietem assistance i w gratisie ubezpieczenia mienia w domu zapłaciłem około 1600 zł , dodam ze na wstępie dostałem 40 proc zniżki na ac. W następnym roku wszystko wezmę w interrisk.
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Vip Vip
    BMW
    ex E32 735
    Ja w link4 na rok 60% zniżki 443.67 oc+assistans+nw

Jeśli chodzi o mnie, to ubezpieczyłem auto w Allianz. Kosztowało to pomiędzy 1700 a 1800zł (AC OC NW, zniesiony udzial własny, pełna amortyzacja części, 60% zniżki) Nie wiem jakie Wy macie do tego podejście, ale ja na AC nie zamierzam oszczędzać, żeby się później nie bujać 4 lata z wypłatą odszkodowania za rozbite lusterko. Dla tego brałem pod uwagę tylko Allianz i Generali, które są jak dla mnie w tym momencie bezkonkurencyjne jeśli chodzi o wypłacalność AC. Ale poznając oferty innych firm (Link4, AXA, CU itp. miałem rozrzut cenowy od 1500 do ponad 8000 tyś zł :| )
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Ja ma OC w AXA - 15 % znizki - płace 890zł
    a AC kradzieżówke w PZU płace 500zł

Dużo zależy od regionu w którym mieszkacie. Ale tak jak JEY pisał czasem warto dać 200-300 zł więcej ale mieć pewność że kase dostaniecie.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Początkujący Użytkownik
    Ja na 3,5L w hdi płace 680zł z ass i nw 15000zł na osobę....... ale siedzę w ubezpieczeniach i wiem ze rozmowa ludzi z rożnych powiatów gdzie są różne stawki taryfowe nieda żadnej konkretnej podpowiedzi bo w różnych powiatach różnie to wychodzi doliczając jeszcze nasz zróżnicowany wiek wychodzi nam wielki mix..... ale mogę wam polecić aktualizowana co dziennie stronę ipolisa.pl gdzie jest porównywarka ofert wielu ubezpieczycieli...... a w ubezpieczenia directowe (takie przez internet telefon) niewierze bo mam podgląd jak sie z takich firm wychodzi na zniżkach lub po starcie zniżek po szkodzi gdzie zabierają 20-30 a nawet jedna (niebede wymieniał) w pierwszym roku ubezpieczenia po jednej szkodzie zabieraz 40%....... . . . . . . wyobraźcie sobie jak idziesz z 60% bo chcesz zaoszczędzić a po szkodzie nawet niewielkiej idziesz i szukasz znów dalej bo w następnym roku 20% zniżki daje kwote ponad 1500-1800 zł POzdr służe pomocą .... mam 8 firm Oc Ac

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730
    miesiac temu ubezpieczalem fure (samo OC) i w warcie, pzu i paru innych w granicach 1100-1400 mi proponowali, a za rada kolezanki, ktora twierdzila, ze korzystne warunki dla duzych pojemnosci proponuje PZMot. dzieki temu mam ubezpieczenie za 550 (wszystkie ceny na rok)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740
    zobaczcie sobie jeszcze opcje w PTU
    ja mam 3.5 e32 katowice i płacę niecałe 700zł na rok...
    oczywiście bez AC

Uprawnienia umieszczania postów