Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: OC samochodu - a reklamy firm ubezpieczeniowych

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    no tak, ceny różne, ale jak się okazuje to też zależy kto i jak wylicza.

Kolega dibo_poznan obliczył mi na swoich kalkulatorach, i w jedych firmach wyszło mu więcej niż w moim bezpośrednim kontakcie, a w innej nieco mniej - więc to dość ciekawe i zagatkowe (?).

Dla mnie PZMot proponuje 1240pln, więc AXA pozostanie.
    Najśmieszniejsze jest to, że tylko jedna firma z kontrofertą zeszła poniżej 1200pln, i to niewiele.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Początkujący Użytkownik
    Witak

Szczerze napisze co mnie boli jak z E30 zapisalem sie do was

jak widze dyskusje właściciela 7my na temat Oc ....

bo ja mam na 300 ja mam za 400 ja za 800 to powiem wam ze ja niezatankuje mojej Lki za 400 do pełna ani nie podskocze na zlocik za to sianko wiec pozdrawiam tych co licza zlotowki... pisssss

Vip Vip
    BMW
    Ależ drogi kolego dibo_poznan, nie urażaj sie od razu.

Mój post był dla zobrazowania, że niby powinno byc podobnie z ubezpieczeniami, a jednak rozbieżności są ogromne.
    A to że szukałem przez chwilę opcji dla ubezpieczenia? Nie płaczę i się nie uskarżam, że dla jednego 100 jest dużo a dla innego 2000 to jek pierdnięcie burzy

Jeśli ktoś szuka oferty tańszej niż 1000pln bo inny z takim samym pakietem miał 650, to jego sprawa.

A w druga stronę dzisiaj kolega znalazł dla siebie do VW ofertę w firmie"X" za 600pln. Ale w chwili nudy w firmie za moją namową dzwonił do jednej ze znanych firm {celowo nie chce mi się podać nazwy TU} i wszędzie podawał to samo, a dzwonił do placówek w Krakowie, Warszawie, Rzeszowie, Łodzi i w Szczecinie.
    W Szczecinie pani się zdziwiła że aż do nich zadzwonił, ale do rzeczy - rozbieżność miał dużą.
    I to ciekawe, bo w różnych placówkach tej samej firmy, podając dokładnie te same dane miał oferty ceny: 810/980/1020/960/1240 - więc skąd te rozbieżności?

Z tego widać, że najlepiej / / wybrac sobie jedną firme i obdzwonić ją po całej Polsce. Pokaka to taka piękny kraj
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740
    to jest akurat proste i logiczne...
    co innego płacenie kasy w warszawie, co innego w piździpałowicach wielkich
    tu 1.7mln ludzi do wykarmienia, tam troszkę mniej ;)

Vip Vip
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez center
    No niby tak, ale jak dana firma (jedna i ta sama) ma teoretycznie ten sam kalkulator kosztów ubezpieczenia i dla jednej osoby wylicza na te sam dane, to mnie troche śmieszy że ceny wychodzą mocno rozbieżne :what:

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Cytat Zamieszczone przez center
    No niby tak, ale jak dana firma (jedna i ta sama) ma teoretycznie ten sam kalkulator kosztów ubezpieczenia i dla jednej osoby wylicza na te sam dane, to mnie troche śmieszy że ceny wychodzą mocno rozbieżne :what:
    Bo od kilku lat mają taka możliwośc... Biorą pod uwage o wilele wiecej czynnikow niz tylko wiek i miejsce meldunku. Np adres pracy, srednie roczne przebiegi, zawód wykonywany, stan cywilny itd. :/
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Vip Vip
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez radoshb
    Bo od kilku lat mają taka możliwośc... Biorą pod uwage o wilele wiecej czynnikow niz tylko wiek i miejsce meldunku. Np adres pracy, srednie roczne przebiegi, zawód wykonywany, stan cywilny itd. :/
    No zgadza się, i to wiem.
    Ale jak wcześniej podkreśliłem, JEDNA firma, TE SAME pytania do TEJ SAMEJ (jednej) osoby, a różne wartości OC.
    Troche to naciągane albo pracownicy ubezpieczyciela częściowo niekompetentni lub niekonsekwentni.

Zaawansowany Użytkownik Awatar hrabia81
    BMW
    Chwilowo brak
    szukajac firmy ubezpieczeniowej patrzcie tez na to od kiedy ta firma istnieje i czy slyszeliuscie kiedys o niej np.PZmot pierwsze slysze (zeby nie bylo tak ze w razie jakiejs szkody beda komplikacje) ja w PTU mam wykupiony caly pakiet dodatkowo ubezpieczone szyby i jakies ubezpieczenie na zycie wynioslo mnie 2200. samo oc 759zl. ceny podane za rok. i mam 10%znizki.

Cytat Zamieszczone przez hrabia81
    czy slyszeliuscie kiedys o niej np.PZmot pierwsze slysze
    A Polskim Związku Motorowym słyszałeś ? :D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Zaawansowany Użytkownik Awatar hrabia81
    BMW
    Chwilowo brak
    o tym tak. ale o takiej firmie ubezpieczeniowej nie.

Uprawnienia umieszczania postów