Cieszę się bardzo kolego @mcdziubek że sprawdzają się u Ciebie elementy zawieszenia zacnej firmy Teknorot, ale zwracając uwagę na fakt że korzystamy z forum publicznego trzeba spojrzeć na temat obiektywnie - Teknorot to chiński wahacz jakich całe mnóstwo, a sama nazwa to marka firmy Polcar. Te same wahacze produkowane w tym samym miejscu i o tej samej jakości wypuszczane są pod rożnymi nazwami na "wyłączność" poszczególnych hurtowni.
Dla przykładu Inter Cars - Fortuna Line i 4Max , Inter Team - Kraft , Cempol - Pro Max i wielu zapewne znane Harty , Kagery i inne pospólstwo.
Do tego dochodzi jeszcze cała masa wahaczy i innych partsów zawieszenia oferowanych przez tzw marki pośrednie, zwane potocznie przez klientów "pakowaczami".
Nie zgadzam się więc z opinią żeby zrezygnować z wahacza bez wytłoczonej nazwy bo tak czy inaczej będzie to shit, który siłą rzeczy jest jednak kawałkiem metalu o określonym kształcie zbliżonym do elementów zawieszenia i w jakiś niezrozumiały sposób potrafi funkcjonować w samochodzie.
Stwierdzenie "oryginalny Teknorot" dla praktyka brzmi więc mniej więcej tak jak słowa z ust posiadacza kina domowego "oryginalna Manta" lub "oryginalny Clatronic" - też to działa, ale raczej Harman Kardon czy Bang & Olufsen to chyba nie jest ? ;)
Zrozum mnie dobrze - nikogo nie oceniam , nikogo nie zniechęcam i z nikogo nie szydzę. Jedyne o co mi chodzi to o fakt , że z forum wiele osób czerpie wiedzę i to jest podstawa ich tu obecności. W takiej sytuacji uczciwie będzie jeżeli posiadaczy niemieckiej marki samochodu poinformujemy o prawdziwej tożsamości części zamiennych , bo inaczej po pięciu latach eksploatacji na częściach chińskich, włoskich, hiszpańskich czy też tureckich trzeba by się było zastanowić czy aby to nasze BMW nie straciło swojego rodowodu ?? Niech każdy sobie wkłada do samochodu co chce i co uważa za słuszne - nie mam zamiaru nikogo namawiać do swoich racji, ale podział chińskich zamienników na "oryginalne" i "nieoryginalne" wymagał chyba małego wyjaśnienia ;)
Peace!