Oczywiście, że jak masz błędy związane z sondą i przepływką to są do wymiany - są to akurat dwa elementy od których najczęstszym objawem jest właśnie falowanie. Sonda od Sierry nie da rady - musisz wrzucić orginał od m30b30 (podróba zbyt długo nie pochodzi), przepływki akurat nowej chyba nie dostaniesz (używki do m30 są na wagę złota - tu musisz się przygotować na wydatek rzedu 300-500 zł za sprawną/nie strzeloną przepływke).
Widzę, że jesteś z Międzyrzeca - jak nie dajesz sobie rady to niedaleko Ciebie (w Turowie) jest gość który zajmuje się tylko BMW i ma mega pojęcie o tej marce, a tym bardziej takich starszych autach jak Twoje. Oczywiście posiada też trochę części więc mógłby od razu na podmiankę podstawić rzeczy, które u Ciebie są/moga być do wymiany (zawsze możesz coś przy tym zaoszczędzić zamiast wymieniać wszystko po kolei). Jak Cię interesuje pomoc to wal do mnie na PW a podam Ci kontakt do niego. Sam jestem z Białej Podlaskiej (teraz aktualnie mieszkam w Wawie) i wielu mechaników przetestowałem z samej Białej i okolic, więc wiem do kogo możesz śmiało zaprowadzić auto.
Pozdro