To jest oryginalny olej ZF (tak jak ZF Fluid 8). Oczywiście ktoś go dla ZF-a produkuje, ale to nie jest ważne. Jak zalejesz Mobila LT, to w zupełności będzie OK. Co do objawów, to mam nadzieje, że się mylę, ale nie chce mi się wierzyć, że takie szarpanie powoduje olej. Co do parametrów samego oleju, to pierwsze jego kolor „czerwony”, a i tak jak piszesz, gęstości znacznie inna. Ktoś kiedyś modry powiedział, na temat olejów do skrzyń, że nie ważne czy olej: dobry - zły, lepszy – gorszy. Ma być stosowany taki jak przewiduje producent, ponieważ nie można powiedzieć, że Dextron jest gorszy niż LT. To są dwa różne oleje o różnych parametrach i porównywanie ich nie ma najmniejszego sensu. Ja na Twoim miejscu, oddałbym auto do porządnego mechanika, zajmującego się profesjonalnie naprawą skrzyń i przeprowadził diagnozę zanim wymienisz olej, bo jak potwierdzi się to co ja podejrzewam to szkoda kasy na wymianę oleju. Jeżeli to faktycznie będzie wina oleju, to od razu go wymienią (najlepiej dynamicznie) i będzie po sprawie. Powodzenia.