Witam wszystkich użytkowników!
Pierwszy kontakt z 7er.pl miałem mniej więcej dwa lata temu.
Zalogowałem się wtedy zaraz po zakupie kolejnej bo szóstej już E38.
Tym razem była to 735 - wszystkie poprzednie to wyłącznie 740.
Niedługo później zresztą zmuszony byłem to autko sprzedać....
Fakt ten, jak również remont domu i chwilę później narodziny dziecka
to powody mojej nieobecności i braku aktywności na forum.
Finalnie kolejnym moim BMW nie było już 7 - kupiłem X5 E53...... i to był mój życiowy błąd !
Po półrocznej "walce" z tym autem i jakieś 20000 złotych później wydane na eksploatacje
i naprawy sprzedałem ten diabelski pomiot :)
Po krótkim zastanowieniu chciałem wsiąść w E65, ale po złych doświadczeniach z M62B44TU w "iksie"
bałem się też N62, co popchnęło mnie do zakupu.......... kolejnej E38 :)
Jako że po raz pierwszy chciałem model poliftowy i diesel nie wchodził w rachubę,
przygarnąłem 728i w M pakiecie i shadow line w kolorze imola red 2.
Jest o połowę wolniejsza od poprzedniego auta ale wygląda zjawiskowo i na długo zostanie w rodzinie.
E38 to mistrzowskie samochody - dla mnie wręcz klasyki których nie można zastąpić żadnym innym autem.
Zgoda - 7 bez V8 to już inna bajka, ale era V8 w BMW zrobionych ku satysfakcji użytkownika skończyła się w/g mnie w 1998r.
Teraz mając pełną rodzinę wolę samochód z silnikiem który w razie usterki będzie kosztował 1/3 ceny części
potrzebnych do wymiany rozrządu w M62B44TU - dość orania na auto - z wygenerowanych oszczędności wolę kupować misie w Rossmannie ;)
Po tym skromnym wstępie pragnę raz jeszcze wszystkich powitać i obiecuję, że odtąd często będę się Wam narzucał na tym
forum swoją nieskromną osobą :)
Pozdrawiam !