Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Spalone bezpieczniki (zdjecie)

Doświadczony Użytkownik Awatar charzun
    BMW
    E38
    Blog
    1

Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    Konkretnie co ci nie działa? Sprawdzałeś pozostałe wyposażenie?
    Robiłeś diagnozę jakimś fejsem?

Sprawdzałeś wszystkie bezpieczniki (oprócz tych dwóch jeszcze coś spalone)?

Nie dziala tylko radio (kaseciak) jak wlacze swiatla to przyciski sie podswietlaja natomiast nie da sie w zaden sposob wlaczyc tego radia, wyswietlacz na radiu nie podswietla sie.. To stalo sie napewno po ladowaniu akumulatora..
    Z niedziałających rzeczy jest jeszcze ABS/TC ale to nie działalo juz wczesniej a wlasciwie raz dzialalo raz nie, a teraz jest tak ze jak jade powoli to na pedale chamulca czuc zalaczajaca sie pompe od ABS natomiast jesli przyspiesze to silnik sie zdlawi a czasem sam sobie doda "gazu" i wywala blad ABS/TC
    Poza tym wszystko dziala.. Fotele, pamiec, roleta, zapalniczki -- to wszystko dziala..

Reszta bezpiecznikow cala, tylko te dwa byly spalone i sie pala kiedy wkladam na ich miejsce nowe..
    Na kompie zadnym nie bylem.. U mnie jest jeden kumaty czlowiek w okolicy ale tyle liczy sobie za podlaczenie ze pojade do niego w ostatecznosci..
    Mam kabel, interfejs i jeszcze jakis interfejs na bluetoth do tel ale nie udalo mi sie jeszcze nigdy polaczyc przez to z kompem w samochodzie..
    Ostatnio edytowane przez charzun ; 10-01-2014 o 22:31

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    To podepnij kompa.

A te palące się bezpieczniki jakiej są wartości?

BMW
    E38
    Blog
    1
    Ten w bagazniku 10A (pali sie w sekundzie) a pod maska 30A (najpierw sie grzeje az sie plastik topi i po chwili sie przepala)

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Albo coś strzeliło w jakimś module, albo np. stopiła się izolacja na kablach i stąd to zwarcie.

BMW
    E38
    Blog
    1
    A jakie moduly pracuja na tych bezpiecznikach? Mozliwe ze radio ma zwarcie i pali bezpiecznik? Ale wtedy chyba palilo by dopiero po przekreceniu kluczyka w pierwsza pozycje?

Przejrzalem dokladnie rozpiske bezpiecznikow.. u mnie nie ma bezpiecznika od radia, na rozpisce jest napisane w ktorym miejscu powinien on sie znajdowac ale nie jest napisane ile powinien miec A, i w tym miejscu jest wolne miejsce na bezpiecznik.. Myślę ze radio ciągnie prąd przez bezpiecznik od telefonu? Nie wiem czy telefon dziala bo mam zepsuta wtyczke w podkloketniku ale podejrzewam ze nie dziala bo u mnie nie lapal zasiegu to swiecila czerwona dioda na konsoli od zmieniarki a teraz wcale nie swieci..
    Czyli na moje oko zwarcie na module od telefonu, w samym radiu, ewentualnie w kablach?
    Gdzie znajduje sie modul od telefonu? I czy moge wyciagnac radio i zasilic je z innego zrodla? Czy od radia tez jest jakis modul?

BMW
    E38
    Blog
    1
    Radio nie dzialalo bo byl spalony bezpiecznik tuz na nim..
    Nie dziala wciaz telefon, i nie zamyka mi centralny drzwi pasazera.. wciaz pali te same bezpieczniki

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Nie wolno używać rozruchu w autach z elektroniką.
    W momencie włączenia rozruchu ładowanie skacze do 20 volt i robi ogromne zakłucenia.
    Taka zabawka jest dobra do starego diesela a nie do normalnego samochodu.

Najlepiej odpalać auto na szybko z drugiego aku kablami ale wtedy wasze aku dostaje mocno w kość.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

BMW
    E38
    Blog
    1
    Teraz to juz wiem ;l (wszystko przez pospiech)

Mógłby ktos sprawdzic czy powinien byc prad w bezpieczniku (w bagazniku) od telefonu po zamknieciu auta? U mnie jest prawie 12V

modul od tel to jest ten gdzie sie karte wklada obok wzmacniacza w bagazniku?

Poddaje sie.. Od rana wojuje i nadal pali bezpieczniki.. Na dodatek nie dziala tel, nie dzialaja rowniez glosniki bo przednie maja powiazanie z modulem od telefonu i po odpaleniu auta straszne zaklocenia sa w glosnikach i wlasciwie slychac w nich kazdy element pracujacy w samochodzie..
    A najgorsze teraz jest to ze po odpaleniu co ktorys raz wywala blad skrzyni i silnik strasznie nierowno pracuje a pompa od ABS zalacza sie samoczynnie nawet na postoju..
    Musze sie zlapac za portfel i jechac do niezlego elektryka.. ;l
    Ostatnio edytowane przez charzun ; 11-01-2014 o 15:25

Początkujący Użytkownik Awatar borowik
    BMW
    E38 740d 2000r
    Uporałeś się kolego z tą elektryką?
    Ja też przy wymianie aku zrobiłem podobny błąd ale skończyło się na wymianie bezpieczników i końcówki mocy we wzmacniaczu/tunerze.
    traktor V8

BMW
    E38
    Blog
    1
    Radio juz mi dziala, ale wciaz pali w ciagu sekundy obydwa bezpieczniki i nie dziala telefon..