Cytat Zamieszczone przez latino8 Zobacz posta
Witam . Nie wiem czy bêdzie to w tym temacie ale opisze sytuacje: Wyjecha³em na miesi±c , ustawi³em prze³±cznik aku na off , po powrocie najpierw w³±czy³em aku na on i odpali³em 730 D w sekundê bez ¿adnych problemow , a by³y mrozy a gara¿ zwyk³y blaszak. Ale muza nie gra, brak on board data , nava sie nie w³±czy³a z map± i nawet FM nie mryg³o. Pomy¶la³em ze aku i po przejechaniu 20 km nadal nic. Zacz±³em panikowaæ . od³±czy³em klemy , na³adowa³em w 15 min bo by³ ju¿ pe³ny aku. Na ukrytym menu mia³em ¿e ³adowanie wcze¶niej jak je¼dzi³em tez oko³o 14,5 V . na postoju spada³o powoli do 12,3V . Po pod³±czeniu klem napisy na ukrytym zmieni³y sie na francuskie a volty pokazywalo oko³o 11,5 hehe , masakra jaka¶ . Odpali³em i mo¿e do 13 podesz³o . Pochodzi³ trochê bo naszczescie zona dzwoni³a i cos chciala i nagle wyswietlacz zacz±l mrugaæ a volty skoczy³y do 15 V i radio od¿y³o , potem nava i wszystko wrocilo do jezyka angielskiego. Nie wiem do dzis co bylo tak naprawde przyczyna. Na inpie brak b³edow. Pozdrawiam
Tak w³a¶nie koledzy ju¿ wcze¶niej pisa³em ¿e od s³abego aku lub problemów z ³adowaniem mog± siê dziaæ tak niewiarygodne cuda ¿e trudno to racjonalnie wyt³umaczyæ....!!!!

Bardzo dobrze ¿e powsta³ taki w±tek na pewno wielu osobom jak równie¿ i mi siê baaaardzo przyda.