Witam. Czy ktos dokladal / wymienial dach w e65 zeby miec szyber? Kompletny dach z szybrem mozna znalesc za ok 1500zl kwestia ktora mnie interesuje, to czy wymiana jest obarczona duzym ryzykiem dalszych powik³añ ;P ?!
Pozdrawiam
Witam. Czy ktos dokladal / wymienial dach w e65 zeby miec szyber? Kompletny dach z szybrem mozna znalesc za ok 1500zl kwestia ktora mnie interesuje, to czy wymiana jest obarczona duzym ryzykiem dalszych powik³añ ;P ?!
Pozdrawiam
we¼ po³ó¿ siê spaæ i wstañ jeszcze raz !!!! uderzy³e¶ siê w g³owê ???? chcesz ci±æ auto , tylko po to ¿eby mieæ szyberdach??? ingerencja w strukturê auta jest ogromna. to tak jak by lekarz mia³ czlowiekowi wstawiæ now± nogê , bo ta stara np boli go :) jak ci za ma³o wieje to daj mocniejszy nadmuch albo otwórz okna . Potem sprzedaæ takie auto bêdzie graniczyæ z cudem , bo ka¿dy bêdzie my¶la³ ze po dachowaniu by³o . jak ja bym rozkodowa³ vin w którym nie by³o by mowy o szyberdachu a w aucie takie wyposa¿enie by sie znajdowa³o , to nie ogl±da³ bym go dalej .
codziennie rano budzê siê piêkniejszy, ale dzisiaj to ju¿ przesadzi³em :P
przy sprzedazy zawsze raczej ludzie spr.vin ze stanem faktycznym auta.Wyjdzie ¿e mia³e¶ wstawiany dach i lipaaaa.Auto nie do sprzedania.Jak chcesz,ale moja strona jest taka ¿e nie WARTO tego robiæ nawet jak masz auto po dachowaniu.
Ja pie.dolê...takie rzeczy to mo¿na robiæ w starym VW derby rocznik 79...a nie w E65...chyba nie by³o na tym Forum g³upszego pomys³u...
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Mo¿e nie bêdê krzycza³ jak koledzy ale pomys³ jest "nie za dobry". Po pierwsze tak jak pisali mo¿e byæ problem ze sprzeda¿± i nie s±dzê ¿e kto¶ uwierzy ¿e spawa³e¶ dach tylko po to ¿eby mieæ szyber a nie przez dachowanie, po drugie ¶wiadomo¶æ jazdy ze wspawanym dachem by mnie przygniata³a. Je¿eli chodzi o wzglêdy bezpieczeñstwa to przy fachowej robocie nie bêdzie to mia³o ¿adnego wp³ywu....Jak dla mnie to nie porozumienie...
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie ¦lesin 2014.
Cel w porz±dku bo szyberdach to fajna rzecz (chocia¿ dla mnie zupe³nie niepotrzebna) ale ingerencja w dach jest ryzykowna i potem tak jak ka¿dy pisa³ - przy sprzeda¿y sto pytañ o dach. Ja w E65 przet³umaczy³em menu na PL i klient mia³ opory czy braæ auto bo ingerowa³em w elektronikê ( w koñcu jednak kupi³).
Hehe... dobra dobra, to nie jest plan tylko pytanie, ktore mialo na celu mnie uswiadomic, a widze ze co poniektorzy prawie mi chorobe psychiczna przypisali ;P tak pozatym szyber to jest zajebista rzecz i h*j :P idac tym tropem myslenia, to w sumie trzebabyloby powiedziec, ze jak ktos zmienil felgi na niefabryczne, to kupujacy moze sobie pomyslec ze ktos kiedys przywalil ostro w kraweznik, polamal wszystkie felgi i zdar³ cale podwozie razem z miska olejowa i takiego auta przeciez nikt nie kupi...
Pozatym moja beema to jest anglik, a jak dla coponiektorych na tym forum takie auta nie sa nic warte, wiec w czym problem? Jaka strata hehe :)
Ostatnio edytowane przez bksjb ; 10-02-2014 o 17:39
Panowie, trochê ¼le my¶licie. W e65 nie trzeba ci±æ dachu na s³upkach aby mieæ szyber... Po zdjêciu listew dachowych bêd± na wierzchu zgrzewy które po odwierceniu pozwol± na zdjêcie poszycia dachu. Po tym dok³adamy wzmocnienia do szybra oraz poszycie pod szyber. Technologicznie takie naprawy s± dopuszczalne i nawet popularnie stosowane w serwisach (dach po gradzie, czy mo¿e ¶nieg z od¶nie¿ania budynków itp..). W przypadku wymiany gdy auto nie ma uszkodzonego dachu to osobi¶cie nie widzia³bym ekonomicznego sensu bo o ile robota nie jest powa¿n±, to do ca³ej operacji najlepiej wywaliæ wnêtrze czyli masa roboty, a przez to spore koszty.
Przy odsprzeda¿y nie ka¿dy klient sprawdza VIN... ale gdyby to wysz³o to trzeba mieæ dobrze gadane aby przekonaæ zainteresowanego ¿e to by³o doposa¿enie :D
A jednak...
Ja staram sie sprzedawac auta wtedy, kiedy nie musze. Bo wtedy nie trzeba sie gimnastykowac przy kupujacym jak kelner w restauracji... albo bierze albo nie!