Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 17

W±tek: S³aby Akumulator - jakie powoduje b³êdy

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    E65 3.0 D
    Sk±d
    Szczecin

Post S³aby Akumulator - jakie powoduje b³êdy

Panowie jak w temacie . Z jakimi ,,przypad³o¶ciami'' spotkali¶cie siê w swoich buniach ,przez to ,¿e akumulator nie mia³ dobrego ³adowania , b±d¼ te¿ by³ ju¿ s³aby? Lista powinna byæ d³uga ale my¶le ,¿e przyda sie szczegolnie w okresie zimowym , gdzie kwiatków ze wzg³edu na niska temperature mo¿e byæ du¿o.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Roobs
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Sk±d
    Wroc³aw
    gdy pr±du by³o ju¿ za ma³o aby odpali³: zapala³o siê chyba wszystko po kolei ...na koñcu info "na³adowaæ akumulator" :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar jaro5
    Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Sk±d
    radom
    s³yszam o przypadku zapalenia sie poduchy podczas jazdy.

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Moga siê pojawiæ tak¿e problemy ze skrzynia biegów, nawet wpadanie w tryb awaryjny.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Podsumowuj±c mo¿e dziaæ siê dos³ownie wszystko !

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    E65 3.0 D
    Sk±d
    Szczecin
    Moj znajomy mia³ problem z nawiewem na szybe , ktory slabl w³asnie przy wiekszych obrotach podczas jazdy = przyspiesza³ a nadmuch s³ab³ . S³abe ³adowanie a wyjmowa³ ca³a deske bo my¶la³ ,¿e silniczek jaki¶ siad³ , u mnie przy przyspieszaniu skrzynia wchodzi³a w tryb awaryjny jak auto posta³o miesi±c

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar voshon
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    e65 745i 2003
    Sk±d
    Bytom
    Wszystko to nic ;) W mojej jak aku by³ s³aby to kiedy¶ piêknego mro¼nego poranka nie mog³em otworzyæ samochodu z pilota. Otwar³em go grotem kluczyka, a komputer wy¶wietla³ naprzemiennie dwa b³êdy:
    1. Awaria rozrusznika, nie wy³±czaj silnika (samochód nieodpalony) :D :D
    2. Skrzynia biegów w po³o¿eniu "N" :D

Kluczyk nie logowa³ siê w gnie¼dzie, nie da³o siê oczywi¶cie auta odpaliæ ;) Pod³adowa³em aku przez pó³ godziny, jak popo³udniu wróci³em z pracy to wszystko wróci³o do normy, otwiera³ siê z pilota i odpala³ bez problemu...
    Locha pali:

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e 65
    Sk±d
    ko³o
    Witam . Nie wiem czy bêdzie to w tym temacie ale opisze sytuacje: Wyjecha³em na miesi±c , ustawi³em prze³±cznik aku na off , po powrocie najpierw w³±czy³em aku na on i odpali³em 730 D w sekundê bez ¿adnych problemow , a by³y mrozy a gara¿ zwyk³y blaszak. Ale muza nie gra, brak on board data , nava sie nie w³±czy³a z map± i nawet FM nie mryg³o. Pomy¶la³em ze aku i po przejechaniu 20 km nadal nic. Zacz±³em panikowaæ . od³±czy³em klemy , na³adowa³em w 15 min bo by³ ju¿ pe³ny aku. Na ukrytym menu mia³em ¿e ³adowanie wcze¶niej jak je¼dzi³em tez oko³o 14,5 V . na postoju spada³o powoli do 12,3V . Po pod³±czeniu klem napisy na ukrytym zmieni³y sie na francuskie a volty pokazywalo oko³o 11,5 hehe , masakra jaka¶ . Odpali³em i mo¿e do 13 podesz³o . Pochodzi³ trochê bo naszczescie zona dzwoni³a i cos chciala i nagle wyswietlacz zacz±l mrugaæ a volty skoczy³y do 15 V i radio od¿y³o , potem nava i wszystko wrocilo do jezyka angielskiego. Nie wiem do dzis co bylo tak naprawde przyczyna. Na inpie brak b³edow. Pozdrawiam

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Hmm a co daje to on / off akumulatora w baga¿niku tak na prawde ??

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar MC1
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Sk±d
    Otwock
    Cytat Zamieszczone przez latino8 Zobacz posta
    Witam . Nie wiem czy bêdzie to w tym temacie ale opisze sytuacje: Wyjecha³em na miesi±c , ustawi³em prze³±cznik aku na off , po powrocie najpierw w³±czy³em aku na on i odpali³em 730 D w sekundê bez ¿adnych problemow , a by³y mrozy a gara¿ zwyk³y blaszak. Ale muza nie gra, brak on board data , nava sie nie w³±czy³a z map± i nawet FM nie mryg³o. Pomy¶la³em ze aku i po przejechaniu 20 km nadal nic. Zacz±³em panikowaæ . od³±czy³em klemy , na³adowa³em w 15 min bo by³ ju¿ pe³ny aku. Na ukrytym menu mia³em ¿e ³adowanie wcze¶niej jak je¼dzi³em tez oko³o 14,5 V . na postoju spada³o powoli do 12,3V . Po pod³±czeniu klem napisy na ukrytym zmieni³y sie na francuskie a volty pokazywalo oko³o 11,5 hehe , masakra jaka¶ . Odpali³em i mo¿e do 13 podesz³o . Pochodzi³ trochê bo naszczescie zona dzwoni³a i cos chciala i nagle wyswietlacz zacz±l mrugaæ a volty skoczy³y do 15 V i radio od¿y³o , potem nava i wszystko wrocilo do jezyka angielskiego. Nie wiem do dzis co bylo tak naprawde przyczyna. Na inpie brak b³edow. Pozdrawiam
    Tak w³a¶nie koledzy ju¿ wcze¶niej pisa³em ¿e od s³abego aku lub problemów z ³adowaniem mog± siê dziaæ tak niewiarygodne cuda ¿e trudno to racjonalnie wyt³umaczyæ....!!!!

Bardzo dobrze ¿e powsta³ taki w±tek na pewno wielu osobom jak równie¿ i mi siê baaaardzo przyda.
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie ¦lesin 2014.

Podobne w±tki

1. [elektronika] B³êdy b³êdy wszêdzie b³êdy... abs i sondy
    Przez neonunit w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-04-2013, 14:37
  2. [audio/video] S³aby odbiór
    Przez lionix w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 15-02-2011, 16:30
  3. S³aby wita :)
    Przez S³aby w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 37
    Ostatni post / autor: 09-02-2008, 12:51
  4. czy s³aby akumulator ma wplyw na wspomaganie kierownicy??
    Przez marcinos-84 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 22-12-2007, 22:39
  5. S³aby zap³on
    Przez Johny w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 16-11-2007, 17:42

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów