Nagrałem cd z cue na starym kompie, fakt faktem się bardzo długo narywało , no ale nic z tego.
Tutaj filik z akcjihttp://www.youtube.com/watch?v=VjNx-...ature=youtu.beKod:http://speedy.sh/bPbVM/WP-20140117-002.mp4
Nagrałem cd z cue na starym kompie, fakt faktem się bardzo długo narywało , no ale nic z tego.
Tutaj filik z akcjihttp://www.youtube.com/watch?v=VjNx-...ature=youtu.beKod:http://speedy.sh/bPbVM/WP-20140117-002.mp4
Ostatnio edytowane przez krzych ; 17-01-2014 o 16:34
Może kwestia jeszcze jakości płyty i czy nagrywasz jak zalecał MrLova. Może jednak coś z czytnikiem. Poza tym na tym czytniku chodzą tylko cd. Mapy są tak podzielone aby się mieściły na cd. Może jednak nie tak nagrywasz.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
nagrywam na nowym laptopie na różnych cd , czytają czytniki mk1 mk2 mk3 , teraz zgrałem jeszcze dvd do e65 i jest ok.
"Mapy należy rozpakować i nagrać programem MagicISO na najmniejszej
prędkości w ---mode 2/XA"
Ostatnio edytowane przez szpoper ; 17-01-2014 o 19:38
Tak ja mam zawsze Cue
Nie ogarniam tego MagicISO może zrobię fotorelację i będzie na przyszłość dla innych forumowiczów z takim problemem:)
Mam program MagicISO.
taką płytkę:
Załadowałem plik ( ale moim zdaniem coś mała waga- chyba, że cue tak ma - zresztą po nagraniu obrazu imageBurn i tak są dwa pliki- nie wiedziałem, któr wybrać ale zassało i tak wszystko automatycznie, będzie to pokazane na kolejnym zdjęciu:
tutaj waga tego 2 pliku:
Tutaj zawartość pliku, do którego rozpakowałem pobrane pliki z chomika plus obraz płyty z tych plików ( cue):
Po załadowaniu pliku zaznaczonego na zdj nr 2 w programie wygląda to tak:
Program jest mało intuicyjny, poszperałem i w opcjach znalazłem wybór rozszerzeń plików odznaczyłem ISO + coś tam i zaznaczyłem CUE:
Nie wiem gdzie ustawić mode 2 ani prędkość
Nie mam pojęcia gdzie jest opcja nagraj płytę xD tzn jest ale np. coś takiego jak nagraj płytę iso :(
P.S ponawiam pytanie czy 1 wgrywam spolszczenie i 2 najnowszego softa v27? czy niema to znaczenia?
Po każdych uwagach będę edytował i kontynuował ten wpis
Ostatnio edytowane przez krzych ; 18-01-2014 o 13:57
Spolszczenie na końcu, bo z powrotem zmienisz na fabryczne językiP.S ponawiam pytanie czy 1 wgrywam spolszczenie i 2 najnowszego softa v27? czy niema to znaczenia?
Druga opcja od góry, "Burn CD/DVD with ISO"Nie mam pojęcia gdzie jest opcja nagraj płytę xD tzn jest ale np. coś takiego jak nagraj płytę iso :(
Ściągnij mapę VDO na europę wschodnią.
Nagraj na płytę CD, też w trybie Mode 2 i sprawdź czy czytnik w ogóle ją odczyta.
Może laser jest przybrudzony.
Żeby soft zaczął się instalować musisz mieć przynajmniej pierwszą pozycję zapłonu włączoną
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
nagrywanie softa v.27
Zgodnie z zaleceniami: mode2, najniższa prędkość 10x
start!
no i gotowe, teraz trzeba pobiec do auta:)
Wszystkie próby robię na drugiej pozycji zapłonu, próbowałem również na pierwszej.
Misja została wykonana, siódemka otrzymała najnowszego softa;)
Także cursor wielkie dzięki za pomoc.
Przed updatem systemu było SW 2-1/30 teraz jest upragnione: SW 2-1/81.
Niestety nie udało mi się zrobić fotek z procesu instalacji:( po włożeniu płytki skumałem się że nie zabrałem telefonu.
Tak to teraz wygląda :)
Mam nadzieję, że rano pójdzie równie dobrze ze spolszczeniem.
Jeżeli chcę na liczniku mieć j.ang, a na wyświetlaczu pl to wgrywam mk2 gb-pl- prawda ?
Od razu ściągnę i nagram tym samym sposobem mapę VDO na europę wschodnią.
Dziwi mnie tylko dlaczego nie mogę nagrać wszystkich map np europy na DVD, przecież na czytniku widnieje takowy napis.
Ostatnio edytowane przez krzych ; 18-01-2014 o 23:51
Pokaż fotkę w którym miejscuDziwi mnie tylko dlaczego nie mogę nagrać wszystkich map np europy na DVD, przecież na czytniku widnieje takowy napis.
Płyty DVD odczytuje tylko MK IV, pozostałe bazują na płytach CD
Do MKI i II warto nagrać płytę z mapą też w trybie Mode2, wtedy czytnik ma łatwiej ją odczytać
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
chomikuj.pl/VampirePL/GPS/VDO+Dayton+Navteq+non+C-IQ+Europa+2013+2014
większa niż 700mb,dokładnie 887mb :( już taka drugą znalazłem, więc jak na dvd?
Spolszczenie działa :)
Cieszymy się ojczystym jęzorem ;)
tylko tv po ang, no i to jest chyba te gorsze spolszczenie bo zamiast ustawienia wyświetla się ust na głównym ekranie
zależało mi żeby w liczniku był ang, a nie niem
Teraz te mapy....
Co zrobić żeby nagrać? Robię tak samo jak wyżej w MagicIso i niestety nie dochodzi do nagrania bo plik jest za duży.
Plik jest już CUE, spakować to jakoś jeszcze ? - bzdura, gdzieś czytałem żeby wziąć plik, z rozsz, IMG ale program i w tym przypadku protestuje wypisując na ekranie, że płyta nie ma miejsca ;/
Ostatnio edytowane przez krzych ; 19-01-2014 o 17:45