Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: Zatrza¶niête drzwi w e66 mo¿e kto¶ poradzi.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    730d E66
    Sk±d
    Lidzbark

Post Zatrza¶niête drzwi w e66 mo¿e kto¶ poradzi.

Witam.Mam conajmniej ¿enuj±cy problem,a wiec jaki¶ czas temu przesta³y mi sie otwieraæ drzwi tylne lewe od zewn±trz,otwiera³y sie tylko od ¶rodka,rozebra³em je z moim mechanikiem i wyszlo ¿e jest urwana linka, linke wymienili¶my,przez "kilka chwil by³o ok" w tej chwili cos zablokowa³o i wogóle nie mo¿na otwieraæ.Mysle ze to nasza wina no ale teraz to juz nie ma znaczenia,to jest naprawde duzy problem nie wiem jak dojsc zeby rozebrac boczek w ostatecznosci chyba trzeba bedzie zdj±c kolo i r¿n±æ nadkole i tam sie dostac do zamka,moze ktos ma jakis pomysl ?pozdrawiam
    Wiele serc jedno bicie - seria 7 ponad zycie!

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Prawdopodobnie zablokowa³a Ci siê w zamku sprê¿yna która pracuje w plastikowej tulei która ma pewnie jaka¶ ma³± nierówno¶æ
    Przeszlifuj ta tuleje i powinno dzia³aæ
    Pokombinuj delikatnie puknij stuknij mo¿e pu¶ci - gdzie¶ czyta³em na forum ze pu¶ci³o pod wp³ywem wilgoci bo sprê¿yna dosta³a jako takiego poslizgu

Co do demonta¿u boczku to masz bodaj 3 ¶ruby na imbus - przy boczku,klamce i r±czce
    nastêpnie jak ori nikt nie grzeba³ masz takie ¶mieszne tworzywo i dalej masz doj¶cie do samego zamka,szyby i osprzetu
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    730d E66
    Sk±d
    Lidzbark
    Tak tylko nie idzie wogóle otwierac ,bez otwarcia nic nie zrobie,nie darady zdj±c tapicerki znaczy mozna ale wtedy sie uszkodzi,jestem zirytowany t± sytuacj±.

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Tak jak mowie no przez neta nic nie poradzê bo nie wiem co dok³adnie jest

próbuj za klame od wewn±trz,zewn±trz,za dwie na raz itd no kombinuj mo¿e akurat pu¶ci

Sam nie mia³em tak nigdy na szczêscie, ale wiem ¿e tak siê w³a¶nie zatrzaskuj± drzwi bo nie jeste¶ pierwszym z tym k³opotem
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    730d E66
    Sk±d
    Lidzbark
    No bede próbowa³ jak nie pusci to trzeba bêdzie ci±æ..

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Mateusz_S
    Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    730d E65
    Sk±d
    Warszawa
    Nic nie tnij, przeczytaj dyskusjê na ten temat z linka, który Ci wklei³em.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    730d E66
    Sk±d
    Lidzbark
    No dobra z tego co wynika trzeba zdj±æ boczek przy zamknietych drzwiach,bedzie to trudne ale bede probowal dam znac jak ogarne..

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2015
    BMW
    E65 745i
    Sk±d
    Gdynia
    Witam, wszystkich. Wczoraj zmaga³em siê z tym problemem w swoim E65 i powiem tak sprawa jest bardzo trudna ale wykonalna. Kto¶ kto my¶li ¿e zrobi to w piêæ minut jest w g³êbokim b³êdzie. Zablokowane mia³em tylne lewe drzwi. Kilka tygodni wcze¶niej ¿ona zauwa¿y³a ¿e po naci¶niêciu pilota nie zawsze zamyka siê rygiel zamka. Oczywi¶cie to zlekcewa¿y³em i siê zem¶ci³o. Czyta³em kilkana¶cie postów na ten temat, ale wiêkszo¶æ dotyczy E38, teraz ju¿ wiem ¿e nie maj± one nic wspólnego z E65. Operacjê nale¿y zacz±æ od: szyba w dó³, demonta¿ siedzenia tylnej kanapy, pó¼niej os³ona pasa kierowcy, wyrwaæ uszczelkê tylny drzwi i wówczas po odkrêceniu trzech ¶rub mocuj±cych boczek (trzeba mieæ d³ugi klucz bo s± bardzo g³êboko pod za¶lepkami) do drzwi przej¶æ do operacji jego zdejmowania. Najpierw mocne szarpniêcie gór± boczka w stronê wnêtrza samochodu, a¿ puszcz± górne stalowe spinki, pó¼niej jak zrobi siê kilku centymetrowa (ok. 5cm) szpara wk³adamy d³ugi p³aski ¶rubokrêt i podwa¿amy na dole zatrzaski. Pó¼niej szarpiemy do¶æ mocno ale z wyczuciem boczkiem góra, dó³, lewo, prawo i jak poczujemy ¿e siê zluzowa³ (trochê to potrwa) wysuwamy go w kierunku przodu pojazdu. Uda³o mi siê go po kilkunastu minutach wyj±æ i nie uszkodziæ. Ok jeden z kilkunastu zaczepów po³ama³em. Klamka wewnêtrzna raczej sama odpadnie. Odsuwamy boczek, ale nie od³±czamy poduszki powietrznej, bo pó¼niej mo¿e siê kontrolka paliæ. Przekrêcamy du¿ym p³askim ¶rubokrêtem (o 1/4 obrotu) kilkana¶cie plastikowych ¶rub mocuj±cych wewnêtrzne wype³nienie drzwi i oczom naszym ukazuje siê wnêtrze drzwi. Przechodzimy do demonta¿u klamki zewnêtrznej. Wk³adamy d³ugi cienki (ok. 3-4 mm) prêt z zagiêt± pod k±tem prostym koñcówk± i pod klamk± od wewn±trz jest taka 10 cm z³ota blaszka któr± nale¿y przesun±æ w stronê przodu pojazdu i klamka wychodzi na zewn±trz. Od³±czamy jej pod¶wietlenie i mamy w miarê dogodne doj¶cie do mechanizmu zamka. w moim przypadku guzik zamka chodzi³ góra dó³ ale niczego w zamku nie prze³±cza³. Linka klamki, któr± widaæ od ¶rodka drzwi (po demonta¿u klamki) chodzi³a bez ¿adnych oporów, a po naci¶niêciu pilota s³ychaæ by³o wy³±cznie ciche pukniêcie w zamku i nic wiêcej. Maj±c przed sob± widok mechanizmu zamka przywali³em w niego kilka razy ma³ym m³otkiem i ku mojemu zdziwieniu zadzia³a³o - drzwi otwarte. Teraz odkrêciæ trzeba dwie ¶ruby mocuj±ce zamek i ca³o¶æ wyci±gn± na zewn±trz. My¶la³em ¿e czeka mnie rozbieranie tego zamka ale okaza³o siê ¿e tego nie da siê rozebraæ. Jest kilka ¶rubek ale ca³o¶æ wygl±da jak wielki monolit. Zala³em ca³o¶æ ton± smaru w sprayu. Kilkana¶cie razy przestawi³em wszystkie d¼wigienki i tyle. zamek dzia³a. Monta¿ to ju¿ bajka a nie ciê¿ka praca. Jedyna ró¿nica w monta¿u klamki, wspomnian± wy¿ej z³ot± przesuwkê teraz mo¿emy poci±gn± do siebie po zdjêciu czarnej owalne za¶lepki w tylnej czê¶ci drzwi. Radzê wszystkim nie lekcewa¿yæ wcze¶niejszych oznak zacinania siê tych zamków. Ju¿ zauwa¿y³em ¿e w drzwiach kierowcy co¶ ciasno chodzi rygiel wiêc dzisiaj siê za to zabieram. Mam nadziejê ¿e komu¶ siê to co napisa³em przyda. Zdjêæ nie robi³em, ale my¶lê ¿e w miarê jasno to napisa³em. Powodzenia

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E65
    Sk±d
    Che³m
    A próbowa³e¶ przed zdjêciem klamki i boczka z drzwi wyci±gn±æ wci¶niêty przycisk - Rygiel?? Te zamki lubi± siê poprostu zaciac a demonta¿ srebrnej za¶lepki Ryga jest prosty

Podobne w±tki

1. [wnêtrze] Zatrza¶niête i rozebrane drzwi co dalej? Foto
    Przez dominikt w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20-11-2013, 20:25
  2. [felgi] kto¶ co¶ poradzi?
    Przez vramzes w dziale Felgi, opony, itp.
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 12-03-2013, 13:45
  3. Zatrza¶niête drzwi e32
    Przez e32ma³y w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 01-02-2013, 13:18
  4. zatrza¶niête tylne drzwi
    Przez danmar100 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21-03-2012, 18:03
  5. mo¿e kto¶ chce kupiæ drzwi?
    Przez Wiktor w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 28-08-2009, 10:52

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •