Witam. Mam pytanko odno¶nie ewentualnego braku uszczelek pomiêdzy dachem a drzwiami. Nie wiem czy zdjêcie siê dobrze wgra ale na nim wszystko widaæ. To nie moje auto ale sytuacja na tym wygl±da identycznie jak u mnie.
W miejscu oznaczonym czerwon± strza³k± jest uszczelka trochê ju¿ popêkana, natomiast w miejscu gdzie jest ¿ó³ta strza³ka ww uszczelki ju¿ nie ma. Czy powinna byæ czy tak ma byæ? Czemu to s³u¿y skoro nie jest to uszczelka do drzwi? Uszczelnia listwy ozdobne z dachem? Chcia³bym co¶ z tym zrobiæ bo mnie wkurza, ¿e brzydko to wygl±da. Oczywi¶cie nie zamierzam uszczelniaæ tego jakimi¶ oryginalnymi uszczelkami tylko ewentualnie zwyk³ymi wê¿ykami lub uszczelkami od okien bo wystarczy to wcisn±æ mocno i pewnie bêdzie siê trzymaæ. Chyba, ¿e nie mo¿na / nie powinno siê wype³niaæ tej przestrzeni bo jest to jakie¶ odwodnienie, odprowadzenie wody z dachu?
No i teraz druga sprawa. Szyberdach. Przy potê¿nych deszczach woda dostaje siê do ¶rodka i moczy mi podsufitkê która jak siê mocno nas±czy to woda kapie na kanapê z prawej strony z ty³u. Co mo¿na z tym zrobiæ? Woda wychodzi przy ³±czeniu podsufitek w miejscu gdzie jest dodatkowe o¶wietlenie w s³upku. Zmieniæ uszczelki szyberdachu? Przetkaæ to jako¶ siê da? Przy ma³ych deszczach nic nie cieknie. Czy kto¶ w Warszawie lub okolicach zajmuje siê rzetelnie takimi rzeczami? Nie chcia³bym, ¿eby kto¶ mnie skosi³ 200 za przystawienie kompresora w miejscu rurek odwadniaj±cych czy co¶ w tym stylu...
Pozdrawiam i dziêkujê z góry za odpowiedzi.