Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: Brak uszczelek pomiêdzy dachem a drzwiami, ciekn±cy szyberdach. Co i jak zrobiæ?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Warszawa

Post Brak uszczelek pomiêdzy dachem a drzwiami, ciekn±cy szyberdach. Co i jak zrobiæ?

Kliknij obrazek, aby uzyskaæ wiêksz± wersjê

Nazwa:	Uszczelki BMW.JPG
Wy¶wietleñ:	27
Rozmiar:	23.3 KB
ID:	6615

Witam. Mam pytanko odno¶nie ewentualnego braku uszczelek pomiêdzy dachem a drzwiami. Nie wiem czy zdjêcie siê dobrze wgra ale na nim wszystko widaæ. To nie moje auto ale sytuacja na tym wygl±da identycznie jak u mnie.

W miejscu oznaczonym czerwon± strza³k± jest uszczelka trochê ju¿ popêkana, natomiast w miejscu gdzie jest ¿ó³ta strza³ka ww uszczelki ju¿ nie ma. Czy powinna byæ czy tak ma byæ? Czemu to s³u¿y skoro nie jest to uszczelka do drzwi? Uszczelnia listwy ozdobne z dachem? Chcia³bym co¶ z tym zrobiæ bo mnie wkurza, ¿e brzydko to wygl±da. Oczywi¶cie nie zamierzam uszczelniaæ tego jakimi¶ oryginalnymi uszczelkami tylko ewentualnie zwyk³ymi wê¿ykami lub uszczelkami od okien bo wystarczy to wcisn±æ mocno i pewnie bêdzie siê trzymaæ. Chyba, ¿e nie mo¿na / nie powinno siê wype³niaæ tej przestrzeni bo jest to jakie¶ odwodnienie, odprowadzenie wody z dachu?

No i teraz druga sprawa. Szyberdach. Przy potê¿nych deszczach woda dostaje siê do ¶rodka i moczy mi podsufitkê która jak siê mocno nas±czy to woda kapie na kanapê z prawej strony z ty³u. Co mo¿na z tym zrobiæ? Woda wychodzi przy ³±czeniu podsufitek w miejscu gdzie jest dodatkowe o¶wietlenie w s³upku. Zmieniæ uszczelki szyberdachu? Przetkaæ to jako¶ siê da? Przy ma³ych deszczach nic nie cieknie. Czy kto¶ w Warszawie lub okolicach zajmuje siê rzetelnie takimi rzeczami? Nie chcia³bym, ¿eby kto¶ mnie skosi³ 200 za przystawienie kompresora w miejscu rurek odwadniaj±cych czy co¶ w tym stylu...

Pozdrawiam i dziêkujê z góry za odpowiedzi.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Miko³aj
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    ,728i 95 Fiolet , E38 M62b44 98, M73B54 99 Aktualnie e65 m57 2004
    Sk±d
    Warszawa

Po pierwsze kolego uszczelka je¶li chodzi o listwy ozdobne wystêpuje tylko przy tzw ''bananie'' czyli tej uszczelke przy tylnych drzwiach i jest integraln± czê¶ci± tej listwy, je¶li ci siê nie podoba ¿e jest popêkana to zapraszam do Aso Ja kupowa³em 370 z³(za sztukê). Je¶li chodzi o szyberdach to przede wszystkim trzeba sprawdziæ dro¿no¶æ kana³ów odp³ywowych szyberdachu, polecam te¿ zakupiæ uszczelkê szyberdachu (ASO) (ceny nie znam) i j± wymieniæ powinno byæ dobrze.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Warszawa
    Ok. Czyli u mnie te¿ wystêpuje tylko tam gdzie powinna byæ czyli przy tym bananie. O to mi chodzi³o i niczego nie brakuje. 370 z³ za sztukê to trochê abstrakcja, ale dziêki za info i info odno¶nie szyberdachu. Pozdrawiam

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Laqsss
    Do³±czy³
    Nov 2013
    BMW
    740il individual 2000
    Sk±d
    UK
    A tutaj masz link do DIY
    sam bêdê taka naprawê przeprowadza³

http://www.meeknet.co.uk/e38/E38_Rea...eplacement.htm

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Warszawa
    Super info. Troszkê bardziej skomplikowana operacja ni¿ my¶la³em, ale za 370 x 2 jestem gotowy siê po¶wiêciæ :D

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar lionix
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    728 E38
    Sk±d
    £dz
    Proste, co do wody to musisz zdjac podsufitke i szyber i zobacz odplywy na rogach, czas operacji ok 2h

Podobne w±tki

1. Jak zrobiæ E65 w 7 godzin
    Przez EVAN w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 06-03-2011, 17:53
  2. [audio/video] Hmm. Jak to zrobiæ ?
    Przez BMW750i w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03-01-2011, 09:32
  3. Szyberdach - jak zdemontowaæ.
    Przez xsilver w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 27-04-2010, 20:24
  4. Jak uszczelniæ ciekn±cy dach w minibusie?
    Przez tomek_uk w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 09-12-2009, 23:24
  5. co zrobiæ z wgniecionymi drzwiami ;)
    Przez krabi_one w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 27-08-2009, 20:12

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów