Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Głośniki do E38

Zaawansowany Użytkownik Awatar tygrys-16
    BMW
    e38 750 iL
    ok dzieki :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728 e38 1999r.
    Cytat Zamieszczone przez charzun Zobacz posta
    jesli masz oryginalny wzmacniacz w bagazniku to 10min roboty o ile chcesz podłączyc przez przetwornice o ktorej pisalem wyżej.. Jeśli chcesz wyciągnąc sygnał z radia no to już masz zabawy na pare godzin..
    wzmak mam ori, ale rca chce prosto z radia bo slyszalem ze rozwiazanie podpinania sie pod glosniki daje niewiele lepszy efekt od seryjnego audio. Poszukam fachowca i zaplace;)

Doświadczony Użytkownik Awatar charzun
    BMW
    E38
    Blog
    1
    Jesli chodzi o jakosc to masz racje lepiej nie bedzie gralo.. jedynie moze glosniej zagrac i z duzo lepszym basem czyli i tak bylaby poprawa od serii.. Jeśli chodzi Ci o czystość dzwięku i żeby to naprawde ladnie gralo to musisz wyciagnac sygnal z radia ale to nie wszystko bo seryjne glosniki i tak do d... graja ;) Jak ktos ma kase to moze wydac minimum ok. 2tys i wsadzic audio ktore w miare zagra.. jesli ktos chce tanim sposobem troche polepszyc to opcja z przetwornica i dodatkowym wzmakiem i subem jest odpowiednia..

Zaawansowany Użytkownik Awatar Patrykus
    BMW
    B30,B44 obecnie B28
    Od początku mi nie pasowała ta "przetwornica" coś kojarzyłem ale myślałem, że mówisz o czym innym.
    Ale jakby to nazwać konwerterem http://allegro.pl/podlacz-wzmacniacz...835305345.html o ile o to Ci chodzi, sprawa zaczyna być banalnie prosta ;)
    Są również opcje aby nie sterować prosto z radia lecz można podłączyć kable pod 2 głośniki i one wysyłają sygnał na wzmak.

Doświadczony Użytkownik Awatar charzun
    BMW
    E38
    Blog
    1

Kupując ten zestaw bedziesz musial ciągnąc sygnal RCA przez caly samochod do bagaznika.. Faktycznie tu tylko kostki przepinasz i juz..

Cytat Zamieszczone przez Patrykus Zobacz posta
    Są również opcje aby nie sterować prosto z radia lecz można podłączyć kable pod 2 głośniki i one wysyłają sygnał na wzmak.
    Ja tak mam zrobione, z oryginalnego wzmaka mam puszczony lewy i prawy kanal z wyjść na tylne glośniki, poprzez taki konverter jak podales..

ps. mialem fotki wstawic.. zrobilo mi sie zwarcie w aucie i jak narazie mam wszystkie moduly itp odlaczone ;l

Zaawansowany Użytkownik Awatar Patrykus
    BMW
    B30,B44 obecnie B28
    Zrobione. Odlączyłem glośniki "niby" basowe w tylnych drzwiach i zostawiłem same syki na tyle. Wyprowadziłem sygnał z tylnego głośnika na wzmaka i tube, troche regulacji na radiu i wzmaku i jest syyyyto :)
    Na razie mamy około 400RMS ale skrzynia JBL jest za mała i trzeba będzie ją zastąpić szczelinówką żeby lepiej głośnik uderzył. Następnie wpadnie inny wzmak i będzie koło 800RMS więc coś się zacznie dziać.
    Szczerze syki i wmak z tubą i dźwięk zaczyna być przyzwoity i nie ma się czego wstydzić w końcu w limuuuzynie :D
    Lecz najpierw aku do wymiany bo nie wyrabia.

Początkujący Użytkownik Awatar POPIK
    BMW
    e34 520i; e38 740i; e34 525TDS; e34 525i; obecnie e38 750iL
    jeśli aku nie wyrabia i planujesz mocniejszy sprzęt to zainwestuj jeszcze w kondensator