ok dzieki :)
Jesli chodzi o jakosc to masz racje lepiej nie bedzie gralo.. jedynie moze glosniej zagrac i z duzo lepszym basem czyli i tak bylaby poprawa od serii.. Jeśli chodzi Ci o czystość dzwięku i żeby to naprawde ladnie gralo to musisz wyciagnac sygnal z radia ale to nie wszystko bo seryjne glosniki i tak do d... graja ;) Jak ktos ma kase to moze wydac minimum ok. 2tys i wsadzic audio ktore w miare zagra.. jesli ktos chce tanim sposobem troche polepszyc to opcja z przetwornica i dodatkowym wzmakiem i subem jest odpowiednia..
Od początku mi nie pasowała ta "przetwornica" coś kojarzyłem ale myślałem, że mówisz o czym innym.
Ale jakby to nazwać konwerterem http://allegro.pl/podlacz-wzmacniacz...835305345.html o ile o to Ci chodzi, sprawa zaczyna być banalnie prosta ;)
Są również opcje aby nie sterować prosto z radia lecz można podłączyć kable pod 2 głośniki i one wysyłają sygnał na wzmak.
Kupując ten zestaw bedziesz musial ciągnąc sygnal RCA przez caly samochod do bagaznika.. Faktycznie tu tylko kostki przepinasz i juz..
Ja tak mam zrobione, z oryginalnego wzmaka mam puszczony lewy i prawy kanal z wyjść na tylne glośniki, poprzez taki konverter jak podales..
ps. mialem fotki wstawic.. zrobilo mi sie zwarcie w aucie i jak narazie mam wszystkie moduly itp odlaczone ;l
Zrobione. Odlączyłem glośniki "niby" basowe w tylnych drzwiach i zostawiłem same syki na tyle. Wyprowadziłem sygnał z tylnego głośnika na wzmaka i tube, troche regulacji na radiu i wzmaku i jest syyyyto :)
Na razie mamy około 400RMS ale skrzynia JBL jest za mała i trzeba będzie ją zastąpić szczelinówką żeby lepiej głośnik uderzył. Następnie wpadnie inny wzmak i będzie koło 800RMS więc coś się zacznie dziać.
Szczerze syki i wmak z tubą i dźwięk zaczyna być przyzwoity i nie ma się czego wstydzić w końcu w limuuuzynie :D
Lecz najpierw aku do wymiany bo nie wyrabia.
jeśli aku nie wyrabia i planujesz mocniejszy sprzęt to zainwestuj jeszcze w kondensator